[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
ثبت نام ::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
نمایه های مجله طب دریا
Index Medicus for the Eastern Mediterranean Region (IMEMR)
Index Copernicus
ResearchBible
J-Gate
I2OR
ROAD
CiteFactor
Scientific Indexing Services
SID
Magiran
Google Scholar
رتبه علمی پژوهشی از کمیسیون نشریات وزارت بهداشت
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 5، شماره 2 - ( تابستان 1402 ) ::
جلد 5 شماره 2 صفحات 108-99 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرات زیست محیطی مزارع پرورش میگو بر آلودگی سواحل جنوبی کشور و سلامت انسان
ابوذر حبیبی* ، سید علی اکبر هدایتی ، سید حامد موسوی ثابت
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، رشت، صومعه سرا، ایران ، Habibiaboozar@yahoo.com
چکیده:   (1103 مشاهده)
توسعه سریع و مداوم پرورش میگو احتمالاً منجر به یک سری تحولات مضر برای محیط زیست و سلامت انسان شده است. تخریب جنگل­ های حرا، شکوفایی جلبک­ های مضر در آب­های ساحلی و استخرهای پرورش میگو، معرفی گونه­ های غیر­بومی، کاهش ذخایر آبزیان و کاهش کیفیت آب از جمله مهمترین مشکلات زیست محیطی عنوان شده است. استفاده گسترده و نامحدود از آنتی بیوتیک­ها برای جلوگیری از عفونت­های باکتریایی در صنعت پرورش میگو، به ویژه در کشورهای در حال توسعه، در این امر نقش داشته است. از طرفی استفاده از مقادیر زیادی آنتی‌بیوتیک که باید با غذای میگو مخلوط شود نیز مشکلاتی را برای سلامت انسان ایجاد می­ کند و فرصت حضور آنتی‌بیوتیک‌های باقیمانده در گوشت و فرآورده ­های میگو را افزایش می­ دهد. بنابراین، به نظر می ­رسد که تلاش ­های جهانی برای ترویج استفاده منطقی ­تر از آنتی‌بیوتیک­ های پیشگیرانه در آبزی‌پروری موردنیاز است. زیرا شواهد نشان می ­دهد که این استفاده نامحدود برای ماهی ­ها، حیوانات خشکی، سلامت انسان و محیط زیست مضر است. پیشنهاد می ­شود با توجه به اصول برنامه بهره­ برداری پایدار از محیط زیست برای فعالیت ­های مختلف اقتصادی از جمله احداث مزارع پرورش میگو برنامه‌ریزی شود، همچنین تلاش‌های نظارتی به طور معمول برای پیش‌بینی اثرات احتمالی مورد نیاز است. پایش ­های آب خروجی مزارع آبزی پروری، بخشی از ارزیابی‌های مورد نیاز برای درک اثرات زیست‌محیطی است که ممکن است شامل اندازه‌گیری‌های کیفیت آب، غلظت مواد مغذی، خروجی‌های مواد آلی، مواد شیمیایی و باکتری‌های باقی‌مانده‌ای باشد که بر کیفیت محصول تأثیر می‌گذارند.
واژه‌های کلیدی: اثرات زیست محیطی، خلیج فارس، دریای عمان، توسعه پایدار.
متن کامل [PDF 850 kb]   (643 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: طب دریا
دریافت: 1401/5/30 | پذیرش: 1401/12/2 | انتشار: 1401/12/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Habibi A, Hedayati A, Mousavi-Sabet H. The Environmental Impact of Shrimp Aquaculture on the Coastal Pollution and the Human Health (Iranian Coast). J Mar Med 2023; 5 (2) :99-108
URL: http://jmarmed.ir/article-1-403-fa.html

حبیبی ابوذر، هدایتی سید علی اکبر، موسوی ثابت سید حامد. اثرات زیست محیطی مزارع پرورش میگو بر آلودگی سواحل جنوبی کشور و سلامت انسان. مجله طب دریا. 1402; 5 (2) :99-108

URL: http://jmarmed.ir/article-1-403-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 5، شماره 2 - ( تابستان 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله طب دریا Journal of Marine Medicine
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645