Index Medicus for the Eastern Mediterranean Region (IMEMR) Index Copernicus ResearchBible J-Gate I2OR ROAD CiteFactor Scientific Indexing Services SID Magiran Google Scholar رتبه علمی پژوهشی از کمیسیون نشریات وزارت بهداشت
دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، ایران ، mgmostafaghaffari@gmail.com
چکیده: (2981 مشاهده)
زمینه و هدف: مقاومت در برابر داروهای متعدد در طول درمان آنتی بیوتیکی مشکل جدیدی است. بر اساس تحقیقات، عصاره های جلبک دریایی دارای خواص ضد میکروبی هستند. هدف از مطالعه حاضر بررسی خواص ضدباکتریایی عصاره آلی جلبک های Cystoseira trinodis و Halimeda tuna دریای عمان بر باکتریهای E. coli، L. monocytogenes و P. aeruginosa بود. روشها: جلبک ها خشک گردید و عصاره گیری به روش امواج فراصوت با حلال اتیلاستات انجام شد. اثرات ضدباکتریایی به روش های انتشار در آگار به وسیله دیسک، روش میکرودایلوشن برای تعیین حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) و روش پورپلیت برای تعیین حداقل غلظت کشندگی (MBC) انجام شد. یافته ها: مقایسه آنتی بیوتیک های جنتامایسین، آمپیسیلین و نئومایسین با اکثر عصاره ها اختلاف معنی داری نشان داد و از قدرت مهارکنندگی بیشتری برخوردار بودند (0.05>.(P عصاره اتیلاستاتی جلبکC. trinodis علیه باکتری P. aeruginosa با آنتی بیوتیک نئومایسین در نسبت w/v 1 به 5 با قطر هاله عدم رشد 11/91 میلیمتر اختلاف معنی داری نشان نداد (0.05<(p. قطر هاله عدم رشد این عصاره علیه E. coli 10/33 میلی متر بود. قطر هاله عدم رشد عصاره اتیل استاتی جلبک H. tuna علیه E. coli و P. aeruginosa به ترتیب 12/01 و 11/3 میلی متر بود. حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) 3/08 میلی گرم بر میلی لیتر عصاره C. trinodisو حداقل غلظت کشندگی (MBC) 9.75 میلی گرم بر میلی لیتر در عصاره H.tuna علیه P. aeruginosa دیده شد. بیشترین حساسیت در برابر عصاره ها را در میان سه باکتری، باکتری P. aeruginosa نشان داد و باکتری L. monocytogenes در برابر عصاره ها هیچ گونه حساسیتی نشان نداد. نتیجه گیری: عصاره اتیل استاتی جلبک قهوهای trinodisC. علیه باکتری P. aeruginosa معادل آنتی بیوتیک نئومایسین اثر ضدباکتریایی دارد و عصاره اتیل استاتی جلبک H. tuna علیه P. aeruginosa اثر کشندگی دارد.
Mollazahei Sabet A, Ghaffari M, Taheri A, Arish Y. Antibacterial properties of the organic extract of the brown alga Cystoseria trinodis and the green alga Halimeda tuna of the Oman Sea against Escherichia coli, Listeria monocytogenes and Pseudomonas aeruginosa. J Mar Med 2022; 3 (4) :188-196 URL: http://jmarmed.ir/article-1-230-fa.html
ملازهی ثابت عبدالرحمن، غفاری مصطفی، طاهری علی، اریش یوسف. خواص ضد باکتریایی عصاره آلی جلبک قهوهای trinodis Cystoseira و جلبک سبز Halimeda tuna دریای عمان بر باکتری های Escherichia coli، Listeria monocytogenes و Pseudomonas aeruginosa. مجله طب دریا. 1400; 3 (4) :188-196