[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
ثبت نام ::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
نمایه های مجله طب دریا
Index Medicus for the Eastern Mediterranean Region (IMEMR)
Index Copernicus
ResearchBible
J-Gate
I2OR
ROAD
CiteFactor
Scientific Indexing Services
SID
Magiran
Google Scholar
رتبه علمی پژوهشی از کمیسیون نشریات وزارت بهداشت
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 3، شماره 4 - ( زمستان 1400 ) ::
جلد 3 شماره 4 صفحات 196-188 برگشت به فهرست نسخه ها
خواص ضد باکتریایی عصاره آلی جلبک قهوه‌ای trinodis Cystoseira و جلبک سبز Halimeda tuna دریای عمان بر باکتری های Escherichia coli، Listeria monocytogenes و Pseudomonas aeruginosa
عبدالرحمن ملازهی ثابت ، مصطفی غفاری* ، علی طاهری ، یوسف اریش
دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، ایران ، mgmostafaghaffari@gmail.com
چکیده:   (2348 مشاهده)
زمینه و هدف: مقاومت در برابر داروهای متعدد در طول درمان آنتی بیوتیکی مشکل جدیدی است. بر اساس تحقیقات، عصاره ­های جلبک دریایی دارای خواص ضد میکروبی هستند. هدف از مطالعه حاضر بررسی خواص ضدباکتریایی عصاره‌ آلی جلبک­ های Cystoseira trinodis و Halimeda tuna دریای عمان بر باکتری­های E. coli، L. monocytogenes و P. aeruginosa بود.
روش­ها: جلبک­ ها خشک گردید و عصاره­ گیری به روش امواج فراصوت با حلال اتیل­استات انجام شد. اثرات ضد­باکتریایی به روش­ های انتشار در آگار به وسیله­ دیسک، روش میکرودایلوشن برای تعیین حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) و روش پورپلیت برای تعیین حداقل غلظت کشندگی (MBC) انجام شد.
یافته ها: مقایسه آنتی­ بیوتیک ­های جنتامایسین، آمپی­سیلین و نئومایسین با اکثر عصاره­ ها اختلاف معنی داری نشان داد و از قدرت مهارکنندگی بیشتری برخوردار بودند (0.05>.(P عصاره‌ اتیل­استاتی جلبکC. trinodis علیه باکتری P. aeruginosa با آنتی بیوتیک نئومایسین در نسبت w/v 1 به 5 با قطر هاله عدم رشد 11/91 میلی­متر اختلاف معنی­ داری نشان نداد (0.05<(p. قطر هاله عدم رشد این عصاره علیه E. coli 10/33 میلی­ متر بود. قطر هاله عدم رشد عصاره اتیل استاتی جلبک H. tuna علیه E. coli و P. aeruginosa به ترتیب 12/01 و 11/3 میلی ­متر بود. حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) 3/08 میلی­ گرم بر میلی ­لیتر عصاره C. trinodis و حداقل غلظت­ کشندگی (MBC) 9.75 میلی­ گرم بر میلی ­لیتر در عصاره H.tuna علیه P. aeruginosa دیده شد. بیشترین حساسیت در برابر عصاره­ ها را در میان سه باکتری، باکتری P. aeruginosa نشان داد و باکتری L. monocytogenes در برابر عصاره ­ها هیچ ­گونه حساسیتی نشان نداد. 
نتیجه گیری: عصاره اتیل ­استاتی جلبک قهوه‌ای trinodis C. علیه باکتری P. aeruginosa معادل آنتی بیوتیک نئومایسین اثر ضدباکتریایی دارد و عصاره اتیل استاتی جلبک H. tuna علیه P. aeruginosa اثر کشندگی دارد.
واژه‌های کلیدی: جلبک قهوه ای، جلبک سبز، خواص ضد باکتریایی، دریای عمان
متن کامل [PDF 1231 kb]   (815 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: طب دریا
دریافت: 1400/3/14 | پذیرش: 1400/9/18 | انتشار: 1400/9/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mollazahei Sabet A, Ghaffari M, Taheri A, Arish Y. Antibacterial properties of the organic extract of the brown alga Cystoseria trinodis and the green alga Halimeda tuna of the Oman Sea against Escherichia coli, Listeria monocytogenes and Pseudomonas aeruginosa. J Mar Med 2022; 3 (4) :188-196
URL: http://jmarmed.ir/article-1-230-fa.html

ملازهی ثابت عبدالرحمن، غفاری مصطفی، طاهری علی، اریش یوسف. خواص ضد باکتریایی عصاره آلی جلبک قهوه‌ای trinodis Cystoseira و جلبک سبز Halimeda tuna دریای عمان بر باکتری های Escherichia coli، Listeria monocytogenes و Pseudomonas aeruginosa. مجله طب دریا. 1400; 3 (4) :188-196

URL: http://jmarmed.ir/article-1-230-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 3، شماره 4 - ( زمستان 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله طب دریا Journal of Marine Medicine
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645