گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، بوشهر، ایران ، sotoudeh_ahmad@yahoo.com
چکیده: (184 مشاهده)
مراقبتهای پزشکی و آموزشی و ایجاد تدابیر خاص برای جلوگیری از گسترش بیماری از اهمیت بسزایی در حفظ سلامتی دریانوردان دارد. همچنین دسترسی مستقیم و سریع به کمکهای پزشکی مناسب، در دسترس این گروه نیست. با توجه به اینکه دریانوردی شغلی خطرناک با نرخ مرگ و میر بالاتر نسبت به بسیاری از مشاغل خشکی است. خودمراقبتی، شایعترین پاسخ رفتاری پیشگیری از بیماری های شایع در این گروه می باشد. مهمترین دستاورد تقویت رویکرد خودمراقبتی این است که ملوانان تصمیمات درستی درباره استفاده صحیح از مراقبتهای بهداشتی گرفته و رفتارهای خودمراقبتی را به طور مناسب در مورد مشکلات بهداشتی انتخاب و اجرا کنند. خودمراقبتی دریانوردان میتواند شامل: پیشگیری از بیماری های ناشی از کار، پیشگیری و حفاظت شغلی و عوامل زیان آور مکانیکی، پیشگیری از عوامل زیان آور ارگونومیکی، پیشگیری از عوامل زیان آور شیمیایی، پیشگیری از عوامل زیان آور فیزیکی، پیشگیری از مشکلات تغذیه ای باشد. خودمراقبتی در دریانوردان به وضوح موجب افزایش کارآیی و مهارت های فردی ملوانان در مقابل بیماریهای می شود. از طرفی، فراگیری فعالیت های خودمراقبتی می تواند ملوانان را به سمت حفظ سلامتی و خوب بودن سوق دهد، سازگاری فرد را با محیط و مشکلات بهداشتی افزایش دهد، توان مراقبت از خود را در ملوانان بیشتر کند و میزان ابتلا و از کارافتادگی و هزینه های درمانی را کاهش دهد.
Zareipour M, Fattahi Ardakani M, Zamaniahari S, Sotoudeh A. Prevention of Common Health Problems in Seafarers with Self-Care Training. J Mar Med. 2021; 2 (4) URL: http://jmarmed.ir/article-1-125-fa.html
زارعی پور مرادعلی، فتاحی اردکانی مجتبی، زمانی اهری سحر، ستوده احمد. پیشگیری از مشکلات بهداشتی شایع در دریانوردان با آموزش خود مراقبتی. مجله طب دریا. 1399; 2 (4)