:: دوره 2، شماره 3 - ( پاییز 1399 ) ::
جلد 2 شماره 3 صفحات 135-149 برگشت به فهرست نسخه ها
اسیدهای چرب امگا 3 : اثرات ضد التهاب در تامین سلامت
مهدی طاعتی، مهران حبیبی رضایی، امیرهمایون کیهان*
مرکز تحقیقات بیولوژی ملکولی، پژوهشکده سیستم بیولوژی و مسمومیت ها، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله، تهران، ایران ، ah_keyhan@yahoo.com
چکیده:   (1873 مشاهده)
اسیدهای چرب امگا 3 به ویژه ایکوزاپنتانوئیک اسید (EPA) و دکوزاهگزانوئیک اسید (DHA) از اسیدهای چرب ضروری هستند که قابلیت بالای آن­ها برای پیشگیری از بسیاری بیماری­ها و نیز ایفای نقش در سلامتی انسان به اثبات رسیده است. امروزه شواهد همه‌گیرشناسی (اپیدمیولوژیک) تأثیرات این گروه از اسیدهای چرب را روی بیماری‌های استرس اکسیداتیو از جمله بیماری­های قلبی-عروقی، بسیاری از بیماری­های التهابی، انواع سرطان، کبدچرب، بیماری­های روانی و غیره به خوبی شناسانده و مطالعات گوناگونی با دیدگاه­های مختلف در این راستا صورت پذیرفته است. این تأثیرات با فرآیندهای زیستی متفاوتی از جمله تغییرات در ترکیب چربی غشای سلولی، تأثیر روی بیان ژن، متابولیسم سلولی، انتقال پیام سلولی، تولید متابولیت­ها و ... انجام می­گیرد. مصرف امگا 3 برای آحاد جامعه و به ویژه افرادی که در شرایط استرس (مانند سربازان و نیروهای نظامی) و یا افسردگی (مانند برخی از جانبازان) هستند بسیار ضروری بوده و یکی از چند مکمل دارویی می­باشد که مصرف آن توسط سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) توصیه شده است. هدف از مطالعه حاضر در ابتدا بررسی ساختار اسیدهای چرب امگا 3 و در ادامه مرور عملکرد این گروه از اسیدهای چرب بر بیماری‌های گوناگون (با تمرکز بیشتر بر اثرات ضدالتهابی آنها) و نیز تاثیر آنها بر سلامت نیروهای نظامی است.
واژه‌های کلیدی: امگا-3، ایکوزاپنتانوئیک اسید، دکوزاهگزانوئیک اسید، ضد التهاب
متن کامل [PDF 1123 kb]   (1145 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: طب دریا
دریافت: 1399/6/16 | پذیرش: 1399/8/10 | انتشار: 1399/8/10



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 2، شماره 3 - ( پاییز 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها