[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
ثبت نام ::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
نمایه های مجله طب دریا
Index Medicus for the Eastern Mediterranean Region (IMEMR)
Index Copernicus
ResearchBible
J-Gate
I2OR
ROAD
CiteFactor
Scientific Indexing Services
SID
Magiran
Google Scholar
رتبه علمی پژوهشی از کمیسیون نشریات وزارت بهداشت
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 1، شماره 3 - ( پاییز 1398 ) ::
جلد 1 شماره 3 صفحات 155-149 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی میزان مصرف شیر و لبنیات و وضعیت دریافت کلسیم و ویتامین D در گروهی از نظامیان نیروی دریایی
سهراب سالی ، منصور بابایی*
مرکز تحقیقات مدیریت سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)، تهران، ایران ، m_babaei5@yahoo.com
چکیده:   (3669 مشاهده)
زمینه و هدف: کلسیم و ویتامین D از مواد مغذی ضروری در سلامت جسمی و روانی نظامیان به حساب می آید. سربازان و نیروهای نظامی همواره در خطر شکستگی های استخوانی قرار دارند که موجب می شود توجه به میزان مصرف منابع کلسیم و ویتامین D همچون شیر و لبنیات در آنها دوچندان باشد. هدف مطالعه حاضر بررسی میزان مصرف شیر و لبنیات و وضعیت دریافت کلسیم و ویتامین D در نظامیان نیروی دریایی می باشد.
روش ها: این مطالعه بر روی 89 نفر از نظامیان نیروی دریایی در شهر بندرعباس در سال 1397 انجام گرفت. بعد از ثبت اطلاعات دموگرافیک، بررسی فعالیت های حرکتی با پرسشنامه فعالیت فیزیکی و بررسی کلسیم و ویتامین D دریافتی با FFQ168 ثبت شد. داده‌ها با استفاده از نرم افزار SPSS  نسخه 20 تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها: تعداد 89 نفر از مردان نظامی نیروی دریایی با میانگین سنی 5/1±32/6 سال حضور داشتند. میانگین ساعت خواب، 7/2 ساعت در روز بود. میانگین انرژی دریافتی روزانه 2973 کیلوکالری بدست آمد. میانگین مصرف گروه لبنیات 1/2 واحد در روز و شیوع کمبود دریافت کلسیم 77/5 ٪ گزارش شد. افراد مورد مطالعه به طور میانگین 20/2 ٪ کمبود دریافت ویتامین D داشته و 79/8 ٪ افراد متوسط دریافت ویتامین D نرمال یا بالاتر داشتند. همچنین در مورد کلسیم، به طور متوسط 48/3 ٪ کمتر از استاندارد و 51/7 ٪ میزان دریافت کلسیم نرمال و یا بالاترداشتند.
نتیجه گیری: تعداد زیادی از افراد نیروی دریایی مورد مطالعه دریافت لبنیات و کلسیم کمتر از میزان استاندارد داشتند ولی در مورد ویتامین D اکثر افراد دریافت استانداردی را نشان دادند. با این وجود برای قضاوت دقیق تر توصیه می شود سطح سرمی ویتامین D اندازه‌گیری شود.
واژه‌های کلیدی: تغذیه، کلسیم، ویتامین D، لبنیات، نیروی دریایی.
متن کامل [PDF 1415 kb]   (1746 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: طب دریا
دریافت: 1398/10/25 | پذیرش: 1398/11/2 | انتشار: 1398/11/13
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sali S, Babaei M. Assessment of Milk and Dairy Intake and Calcium and Vitamin Status in Iranian Navy Personnel. J Mar Med 2019; 1 (3) :149-155
URL: http://jmarmed.ir/article-1-51-fa.html

سالی سهراب، بابایی منصور. بررسی میزان مصرف شیر و لبنیات و وضعیت دریافت کلسیم و ویتامین D در گروهی از نظامیان نیروی دریایی. مجله طب دریا. 1398; 1 (3) :149-155

URL: http://jmarmed.ir/article-1-51-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 1، شماره 3 - ( پاییز 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله طب دریا Journal of Marine Medicine
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645