[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
ثبت نام ::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
نمایه های مجله طب دریا
* ISC
* Index Medicus for the Eastern Mediterranean Region (IMEMR)
* Index Copernicus
* ResearchBible
* J-Gate
* I2OR
* ROAD
* CiteFactor
* Scientific Indexing Services
* SID
* Magiran
* Google Scholar

و دارای رتبه علمی پژوهشی
از کمیسیون نشریات وزارت بهداشت و درمان
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
تأییده نمایه علمی - پژوهشی
..
ISC
..
مگیران
Magiran | مگیران
..
علم‌نت
elmnet
..
:: دوره 8، شماره 1 - ( بهار 1405 ) ::
جلد 8 شماره 1 صفحات 18-9 برگشت به فهرست نسخه ها
روش‌های غیرمتمرکز تصفیه و مدیریت فاضلاب در اجتماعات کوچک
حامد اکبری جور ، محمد نوبخت* ، کیان کیانمهر
مرکز تحقیقات طب دریا، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله، تهران، ایران ، marinemedicine@gmail.com
چکیده:   (69 مشاهده)
آب‌های سطحی از مهم‌ترین مؤلفه‌های محیط‌زیست به شمار می‌روند. فراهم‌سازی خدمات تصفیه فاضلاب با توجیه اقتصادی و با لحاظ ملاحظات فنی در اجتماعات کوچک، در بسیاری از نقاط جهان با چالش‌های جدی همراه است. محدودیت‌ها و نارسایی‌های سامانه‌های متمرکز تصفیه فاضلاب در این‌گونه اجتماعات تا حد زیادی شناخته شده‌اند. سامانه‌های جمع‌آوری و تصفیه متمرکز، به‌ویژه در مناطقی با تراکم جمعیتی پایین و پراکندگی منابع تولید فاضلاب، مستلزم هزینه‌های بالای ساخت، بهره‌برداری و نگهداری هستند. افزون بر این، مناطق در حال توسعه و کمتر برخوردار، غالباً با محدودیت‌های مالی برای احداث تأسیسات متمرکز و کمبود دانش فنی لازم برای مدیریت و بهره‌برداری مؤثر از آن‌ها مواجه‌اند. در این راستا، رویکردهای غیرمتمرکز تصفیه فاضلاب، که مبتنی بر به‌کارگیری سامانه‌های در محل یا شبکه‌های محدود در مقیاس نواحی کوچک هستند، به‌عنوان گزینه‌ای جایگزین مورد توجه فزاینده قرار گرفته‌اند. این رویکردها با فراهم‌سازی انعطاف‌پذیری مدیریتی، امکان استفاده از طیف متنوعی از فناوری‌های ساده تا پیشرفته را فراهم می‌کنند. سامانه‌های غیرمتمرکز نه‌تنها می‌توانند راه‌حلی پایدار و بلندمدت برای اجتماعات کوچک باشند، بلکه از منظر قابلیت اطمینان عملیاتی و هزینه‌های کلی نیز مزیت‌های قابل‌توجهی دارند. در این مقاله، مروری بر رویکردهای گوناگون غیرمتمرکز در تصفیه و مدیریت فاضلاب ارائه شده و تمرکز اصلی بر ارزیابی قابلیت کاربرد آن‌ها در اجتماعات کوچک است. با وجود چالش‌ها و موانع متعدد در مدیریت فاضلاب این اجتماعات، بسیاری از این مسائل از طریق برنامه‌ریزی مناسب و اجرای سیاست‌های هدفمند قابل رفع هستند. شناخت دقیق شرایط محیطی و اقلیمی، نقش اساسی در انتخاب فناوری مناسب ایفا می‌کند و این امر باید از طریق ارزیابی جامع محل انجام پذیرد. همچنین، مدیریت مستقیم و مستمر سامانه‌های غیرمتمرکز تصفیه فاضلاب ضروری است تا از بازرسی و نگهداری منظم آن‌ها اطمینان حاصل شود. در نهایت، راهبردهای مدیریتی باید به‌گونه‌ای طراحی شوند که با شرایط اجتماعی، فرهنگی، زیست‌محیطی و اقتصادی منطقه مورد نظر همخوانی داشته باشند.
واژه‌های کلیدی: مدیریت غیرمتمرکز فاضلاب، اجتماعات کوچک، محیط زیست، تصفیه فاضلاب، خلیج فارس
متن کامل [PDF 535 kb]   (51 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: طب دریا
دریافت: 1404/1/20 | پذیرش: 1404/12/5 | انتشار: 1405/2/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Akbari H, nobakht M, Kianmehr K. Decentralized Methods of Wastewater Management in Small Communities. J Mar Med 2026; 8 (1) :9-18
URL: http://jmarmed.ir/article-1-494-fa.html

اکبری جور حامد، نوبخت محمد، کیانمهر کیان. روش‌های غیرمتمرکز تصفیه و مدیریت فاضلاب در اجتماعات کوچک. مجله طب دریا. 1405; 8 (1) :9-18

URL: http://jmarmed.ir/article-1-494-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 8، شماره 1 - ( بهار 1405 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله طب دریا Journal of Marine Medicine
Persian site map - English site map - Created in 0.02 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4741