[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
ثبت نام ::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
نمایه های مجله طب دریا
Index Medicus for the Eastern Mediterranean Region (IMEMR)
Index Copernicus
ResearchBible
J-Gate
I2OR
ROAD
CiteFactor
Scientific Indexing Services
SID
Magiran
Google Scholar
رتبه علمی پژوهشی از کمیسیون نشریات وزارت بهداشت
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 1، شماره 3 - ( پاییز 1398 ) ::
جلد 1 شماره 3 صفحات 140-129 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تاثیرات ضد چاقی فوکوزانتین، کاروتنوئید دریایی اصلی جدا شده از جلبک های قهوه ای خوراکی- مطالعه مروری
صادق زارعی* ، حامد حسینیان
گروه بیوشیمی بالینی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، رفسنجان، ایران ، sadeghe.zarei5722@gmail.com
چکیده:   (612 مشاهده)
یکی از مشکلات شایع بهداشتی در جهان امروز؛ اضافه وزن، چاقی و بیماری­های متابولیک مرتبط با سبک زندگی نادرست و کاهش فعالیت­های بدنی، می­باشد که همه جوامع را تحت تاثیر قرار داده است. نیروهای نظامی علیرغم تحرک و فعالیت­های بدنی هم از این قاعده مستثنی نیستند. اگرچه روش­های امیدوارکننده­ای برای درمان چاقی در حال گسترش است، با این وجود تغذیه نیز می تواند برای جلوگیری از بروز اختلالات مرتبط با شیوه زندگی نقش مهمی داشته باشد. یکی از این موارد تغذیه ای، تاثیرات مولکولی ضد چاقی و تنظیم ترشحات سیتوکین­ها از طریق مصرف متابولیت های مفید مواد غذایی مانند فوکوزانتین است.
فوکوزانتین، نوعی از کاروتنوئیدهای متعلق به گزانتوفیل­ها است، که می­تواند از جلبک دریایی قهوه­ای خوراکی جدا شود و اخیراً عملکردهای فیزیولوژیکی و خواص بیولوژیکی بسیاری در مورد آن گزارش شده است. مطالعات نشان می­دهند که فوکوزانتین می تواند منجر به اکسیداسیون اسیدهای چرب و تولید گرما در بافت چربی سفید شکمی ­گردد. همچنین فوکوزانتین با تنظیم ترشحات سیتوکین­ها، مقاومت به انسولین را بهبود می­بخشد و سطح گلوکز خون را کاهش می­دهد، در نتیجه می­تواند نقش ضد چاقی داشته باشد. این مطالعه مروری روایتی به تبیین ساختار و متابولیسم فوکوزانتین، با تمرکز بر تأثیرات احتمالی ضد چاقی آن و مکانیسم های آن، پرداخته است.
واژه‌های کلیدی: چاقی، فوکوزانتین، جلبک های خوراکی، تغذیه، نیروهای نظامی.
متن کامل [PDF 1080 kb]   (347 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: طب دریا
دریافت: 1398/7/2 | پذیرش: 1398/8/29 | انتشار: 1398/8/30
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zarei S, Hosseinian H. Anti-obesity Effects of Fucoxanthin, a Major Marine Carotenoid Isolated from Edible Brown Seaweeds- A Narrative Review. J Mar Med 2019; 1 (3) :129-140
URL: http://jmarmed.ir/article-1-446-fa.html

زارعی صادق، حسینیان حامد. بررسی تاثیرات ضد چاقی فوکوزانتین، کاروتنوئید دریایی اصلی جدا شده از جلبک های قهوه ای خوراکی- مطالعه مروری. مجله طب دریا. 1398; 1 (3) :129-140

URL: http://jmarmed.ir/article-1-446-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 1، شماره 3 - ( پاییز 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله طب دریا Journal of Marine Medicine
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4660