Index Medicus for the Eastern Mediterranean Region (IMEMR) Index Copernicus ResearchBible J-Gate I2OR ROAD CiteFactor Scientific Indexing Services SID Magiran Google Scholar رتبه علمی پژوهشی از کمیسیون نشریات وزارت بهداشت
گروه بیوشیمی بالینی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، رفسنجان، ایران ، sadeghe.zarei5722@gmail.com
چکیده: (612 مشاهده)
یکی از مشکلات شایع بهداشتی در جهان امروز؛ اضافه وزن، چاقی و بیماریهای متابولیک مرتبط با سبک زندگی نادرست و کاهش فعالیتهای بدنی، میباشد که همه جوامع را تحت تاثیر قرار داده است. نیروهای نظامی علیرغم تحرک و فعالیتهای بدنی هم از این قاعده مستثنی نیستند. اگرچه روشهای امیدوارکنندهای برای درمان چاقی در حال گسترش است، با این وجود تغذیه نیز می تواند برای جلوگیری از بروز اختلالات مرتبط با شیوه زندگی نقش مهمی داشته باشد. یکی از این موارد تغذیه ای، تاثیرات مولکولی ضد چاقی و تنظیم ترشحات سیتوکینها از طریق مصرف متابولیت های مفید مواد غذایی مانند فوکوزانتین است. فوکوزانتین، نوعی از کاروتنوئیدهای متعلق به گزانتوفیلها است، که میتواند از جلبک دریایی قهوهای خوراکی جدا شود و اخیراً عملکردهای فیزیولوژیکی و خواص بیولوژیکی بسیاری در مورد آن گزارش شده است.مطالعات نشان میدهند که فوکوزانتین می تواند منجر به اکسیداسیون اسیدهای چرب و تولید گرما در بافت چربی سفید شکمی گردد. همچنین فوکوزانتین با تنظیم ترشحات سیتوکینها، مقاومت به انسولین را بهبود میبخشد و سطح گلوکز خون را کاهش میدهد، در نتیجه میتواند نقش ضد چاقی داشته باشد.این مطالعه مروری روایتی به تبیین ساختار و متابولیسم فوکوزانتین، با تمرکز بر تأثیرات احتمالی ضد چاقی آن و مکانیسم های آن، پرداخته است.
Zarei S, Hosseinian H. Anti-obesity Effects of Fucoxanthin, a Major Marine Carotenoid Isolated from Edible Brown Seaweeds- A Narrative Review. J Mar Med 2019; 1 (3) :129-140 URL: http://jmarmed.ir/article-1-446-fa.html
زارعی صادق، حسینیان حامد. بررسی تاثیرات ضد چاقی فوکوزانتین، کاروتنوئید دریایی اصلی جدا شده از جلبک های قهوه ای خوراکی- مطالعه مروری. مجله طب دریا. 1398; 1 (3) :129-140