Index Medicus for the Eastern Mediterranean Region (IMEMR) Index Copernicus ResearchBible J-Gate I2OR ROAD CiteFactor Scientific Indexing Services SID Magiran Google Scholar رتبه علمی پژوهشی از کمیسیون نشریات وزارت بهداشت
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران ، ymorady@yahoo.com
چکیده: (1571 مشاهده)
در دهههای اخیر تولید غذاهای فراسودمند و غنی شده رونق یافته و در حال رشد است. برخی از موجودات دریایی از جمله ریزجلبکها دارای ترکیبات با ارزش تغدیهای و گاهی منحصربفرد هستند که برای غنیسازی و یا تولید غذاهای فراسودمند کاربرد دارند. ریزجلبکها اسپیرولینا (Spirulina)یکی از گونههایی است که پتانسیل استفاده برای تولید اینگونه غداها را دارد. مطالعات متعدد روی اسپیرولینا نشان میدهد که این جلبک کاربردهای متعدد درمانی روی برخی از بیماریهای غیرواگیر دارد. این خواص مرتبط با ویژگیهای ترکیب شمیایی و ارزش تغذیهای خاص اسپیرولینا از قبیل مواد معدنی، رنگدانهها، اسیدهایچرب امگا 3، پروتئین، اسیدهایآمینه ضروری و انواع ویتامینها است. پژوهشهای متعددی در داخل و خارج از کشور روی غنیسازی مواد غذایی و تولید غذای فراسودمند با اسپیرولینا انجام شدهاست که نشان میدهد افزودن این ریزجلبک در غذاهای مصرفی روزانه بخصوص غذاهای با پایه غلات باعث افزایش ارزش تغذیهای این غذاها از جمله افزایش مقدار مقدار آهن،کلسیم، اسیدهای چرب امگا ۳، اسیدهایآمینه ضروری، پروتئین گردیده و علاوه برآن موجب بهبود خواص حسی، بافت و رنگ آنها شدهاست. این مطالعه مروری با هدف معرفی این ریزجلبک برای غنیسازی مواد غذائی و افزایش ارزش تغذیهای غذاهای تولیدی برپایه غلات تدوین شدهاست.
Moradi Y. Spirulina Microalgae: Enriching and Enhancing the Sensory Properties of Grain-Based Foods - A Narrative Review. J Mar Med 2024; 5 (4) :214-222 URL: http://jmarmed.ir/article-1-445-fa.html