[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
ثبت نام ::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
نمایه های مجله طب دریا
Index Medicus for the Eastern Mediterranean Region (IMEMR)
Index Copernicus
ResearchBible
J-Gate
I2OR
ROAD
CiteFactor
Scientific Indexing Services
SID
Magiran
Google Scholar
رتبه علمی پژوهشی از کمیسیون نشریات وزارت بهداشت
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 5، شماره 3 - ( پاییز 1402 ) ::
جلد 5 شماره 3 صفحات 144-136 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر ضدباکتریایی عصاره متانولی اسفنج دریایی هالیکلونا ایمپلکسا ساکن در دریای عمان علیه باکتری‌های بیماری‌زای غذایی اشرشیا کلی و سودوموناس آئروژینوزا
علی طاهری* ، سارا کاظمی خاناپشتانی ، روح الله زارع
دانشیار فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، ایران ، taherienator@gmail.com
چکیده:   (1003 مشاهده)
زمینه و هدف: برای مبارزه با میکروارگانیسم‌های بیماری­زای غذایی جستجوی ترکیبات ضد میکروبی جدید ضروری است. در این میان اسفنج­های دریایی به دلیل متابولیت­های ثانویه، منابع بالقوه عوامل ضد­میکروبی جدید می­باشند. در این مطالعه اثر ضد باکتریایی عصاره آلی متانولی اسفنج دریایی هالیکلونا ایمپلکسا جمع ­آوری شده از چابهار بررسی شد.
روش‌ها: این مطالعه در دو غلظت 3 و 5 میلی‌گرم در میلی‌لیتر روی دو سویه باکتریایی از عوامل بیماری­زای غذایی شامل اشریشیاکلی و سودوموناس آئروژینوزا توسط آزمون حساسیت به انتشار دیسک و حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) انجام شد. تجزیه آماری با آنالیز واریانس یک­طرفه و مقایسه میانگین­ها با پس­ آزمون توکی انجام شد.
یافته‌ها: بر اساس نتایج به‌دست‌آمده بیشترین تأثیر در غلظت 5 میلی‌گرم در میلی‌لیتر با قطر هاله­ عدم رشد (1/7±11/033) و (0/702±12/033) میلی‌متر به ترتیب برای باکتری اشریشیاکلی و سودوموناس آئروژینوزا به دست آمد که با جنتامایسین اختلاف داشت (0/05>p). حداقل غلظت مهارکنندگی عصاره اسفنج هالیکلونا ایمپلکسا در باکتری اشریشیاکلی در 1 میلی‌گرم در میلی‌لیتر مشاهده شد و در باکتری سودوموناس آئروژینوزا در غلظت 3 میلی‌گرم در میلی‌لیتر بود. حداقل غلظت کشندگی در باکتری اشریشیاکلی در غلظت 3 میلی‌گرم در میلی‌لیتر مشاهده شد و در سویه سودوموناس آئروژینوزا مشاهده نشد.
نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج می­توان گفت که عصاره اسفنج دریایی هالیکلونا ایمپلکسا دارای اثر ضد­باکتریایی علیه سویه­ های بیماری‌زای اشریشیاکلی و سودوموناس آئروژینوزا می باشد. از این­رو، عصاره این اسفنج می­تواند جهت استفاده در بسته‌بندی مواد غذایی مورد مطالعه تکمیلی قرار گیرد.
واژه‌های کلیدی: اسفنج دریایی، حداقل غلظت مهارکنندگی، حداقل غلظت کشندگی، ضد‌میکروبی، هالیکلونا ایمپلکسا
متن کامل [PDF 526 kb]   (556 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: طب دریا
دریافت: 1402/2/22 | پذیرش: 1402/6/14 | انتشار: 1402/9/30
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Taheri A, Kazemi Khanaposhtani S, Zare R. Antibacterial effect of methanolic extract of marine sponge Haliclona implexa from Oman Sea against two strains of food pathogenic bacteria (Escherichia coli and Pseudomonas aeruginosa). J Mar Med 2023; 5 (3) :136-144
URL: http://jmarmed.ir/article-1-438-fa.html

طاهری علی، کاظمی خاناپشتانی سارا، زارع روح الله. بررسی اثر ضدباکتریایی عصاره متانولی اسفنج دریایی هالیکلونا ایمپلکسا ساکن در دریای عمان علیه باکتری‌های بیماری‌زای غذایی اشرشیا کلی و سودوموناس آئروژینوزا. مجله طب دریا. 1402; 5 (3) :136-144

URL: http://jmarmed.ir/article-1-438-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 5، شماره 3 - ( پاییز 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله طب دریا Journal of Marine Medicine
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4660