[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
ثبت نام ::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
نمایه های مجله طب دریا
Index Medicus for the Eastern Mediterranean Region (IMEMR)
Index Copernicus
ResearchBible
J-Gate
I2OR
ROAD
CiteFactor
Scientific Indexing Services
SID
Magiran
Google Scholar
رتبه علمی پژوهشی از کمیسیون نشریات وزارت بهداشت
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 3، شماره 3 - ( پاییز 1400 ) ::
جلد 3 شماره 3 صفحات 179-169 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرات پربیوتیک قارچ صدفی (Pleurotus ostreaus) بر پارامترهای بیوشیمیایی سرم خون بچه‌ماهی تیلاپیا (Oreochromis niloticus) در مواجهه با نیترات نقره
فرحناز کاکاوند ، مریم رضایی شادگان* ، عاطفه ایری ، سید علی اکبر هدایتی
دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران ، rezaie.m26@gmail.com
چکیده:   (1334 مشاهده)
زمینه و هدف: کیفیت نامناسب آب و وجود آلاینده‌هایی همچون نیترات نقره در آب می‌تواند باعث ایجاد استرس در ماهیان شده و با کاهش عملکرد ایمنی ماهیان سبب به خطر افتادن سلامتی آنها گردد. هدف از انجام مطالعه حاضر تعیین تأثیر سطوح مختلف پربیوتیک قارچ صدفی (Pleurotus ostreatus) بر شاخص‌های ایمنی سرم ماهی تیلاپیا مواجه شده با سم نیترات نقره بود.  
روش‌ها: تعداد 120 بچه ماهی تیلاپیا به مدت 42 روز در 4 گروه آزمایشی (هر گروه: 10عدد ماهی) با 3 تکرار شامل تیمار 1) شاهد، فاقد پربیوتیک قارچ صدفی، تیمار 2) غذای حاوی 0/05، تیمار 3) غذای حاوی 0/1 و تیمار 4) غذای حاوی 0/2 درصد پربیوتیک قارچ صدفی تقسیم شدند. به هر کدام از گروه‌ها غلظت 0/5ppm سم نیترات نقره به مدت 16 روز اضافه گردید. در پایان شاخص‌های بیوشیمیایی ماهیان در سرم سنجش شد.  
یافته‌ها: شاخص‌های بیوشیمیایی سرم در گروه‌های تغذیه شده با قارچ صدفی (0/05، 0/1 و 0/2 درصد پربیوتیک قارچ صدفی) که در معرض سم نیترات نقره بودند، با گروه شاهد اختلاف معنی‌داری داشتند (0.05>P). استفاده از قارچ صدفی اثر مثبتی بر شاخص­های بیوشیمیایی سرم داشت و در میان این شاخص­ها؛ بر سطح آنزیم AST، آلبومین، گلوکز و پروتئین کل اثرات بهتری را نشان داد.
نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد که سطح 0/2 درصد پربیوتیک قارچ صدفی، می‌تواند تا حدی اثر سم نیترات نقره را در ماهی تیلاپیا خنثی کند.
واژه‌های کلیدی: پربیوتیک، نیترات نقره، ماهی تیلاپیا، قارچ صدفی.
متن کامل [PDF 866 kb]   (736 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: طب دریا
دریافت: 1400/2/13 | پذیرش: 1400/4/11 | انتشار: 1400/5/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kakavand F, Rezaieshadegan M, Iri A, Hedayati S A. Prebiotic Effects of Pleurotus Ostreaus on Biochemical Parameters of Serum of Tilapia (Oreochromis Niloticus) Exposed to Silver nitrate (AgNO3). J Mar Med 2021; 3 (3) :169-179
URL: http://jmarmed.ir/article-1-211-fa.html

کاکاوند فرحناز، رضایی شادگان مریم، ایری عاطفه، هدایتی سید علی اکبر. اثرات پربیوتیک قارچ صدفی (Pleurotus ostreaus) بر پارامترهای بیوشیمیایی سرم خون بچه‌ماهی تیلاپیا (Oreochromis niloticus) در مواجهه با نیترات نقره. مجله طب دریا. 1400; 3 (3) :169-179

URL: http://jmarmed.ir/article-1-211-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 3، شماره 3 - ( پاییز 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله طب دریا Journal of Marine Medicine
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645