Index Medicus for the Eastern Mediterranean Region (IMEMR) Index Copernicus ResearchBible J-Gate I2OR ROAD CiteFactor Scientific Indexing Services SID Magiran Google Scholar رتبه علمی پژوهشی از کمیسیون نشریات وزارت بهداشت
دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، ایران ، taherienator@gmail.com
چکیده: (1781 مشاهده)
زمینه و هدف: جلبکهای دریایی یکی از غنیترین منابع آنتیاکسیدانهای طبیعی به شمار میروند. در این مطالعه خاصیت آنتیاکسیدانی عصارههای آلی گونه جلبک Rhizoclonium riparium دریای عمان بررسی شد. روشها: بعد از جمعآوری جلبک Rhizoclonium riparium از دریای عمان اقدام به شستشو با آب دریا و سپس آب شیرین گردید. برای تهیه عصاره با حلالهای متانول، کلروفرم، هگزان و دی کلرومتان به نسبت ۱:۴ نمونهها خشکانیده و سپس آسیاب شد. بررسی خواص آنتیاکسیدانی عصارهها با استفاده از سه روش حذف رادیکال آزاد DPPH (2،2 دی فنیل-1-پیکریل هیدرازیل)، فعالیت کلاته کردن یون فلزی و قدرت کاهشی انجام شد. یافتهها: عصاره کلروفرمی جلبک R. riparium با مهار رادیکال آزاد (8/63±94/4%)، فعالیت کلاتهکنندگی (8/01±30/0 %) و قدرت کاهندگی (0/7) در غلظت یک میلیگرم در میلیلیتر دارای بیشترین خاصیت آنتیاکسیدانی بود. کمترین میزان IC50 در عصاره کلروفرمی گزارش شد. نتیجهگیری: از میان عصارهها و غلظتهای مورداستفاده، عصاره کلروفرمی جلبک R. riparium در غلظت یک میلیگرم در میلیلیتر، بیشترین فعالیت آنتیاکسیدانی را دارا بود و این عصاره برای مطالعات درون تنی (in vivo) و شناسایی ترکیبات فعال آنتیاکسیدانی پیشنهاد می گردد.
Gahramzai M, Taheri A. Antioxidant Properties of Organic Extracts of Seaweed Rhizoclonium Riparium from Oman Sea. J Mar Med 2021; 3 (2) :107-115 URL: http://jmarmed.ir/article-1-186-fa.html