[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: دوره 3، شماره 2 - ( تابستان 1400 ) ::
جلد 3 شماره 2 صفحات 107-115 برگشت به فهرست نسخه ها
خواص آنتی‌اکسیدانی عصاره‌های آلی جلبک Rhizoclonium riparium دریای عمان
معصومه گهرام زئی، علی طاهری
دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، ایران ، taherienator@gmail.com
چکیده:   (71 مشاهده)
زمینه و هدف: جلبک‌های دریایی یکی از غنی‌ترین منابع آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی به شمار می‌روند. در این مطالعه خاصیت آنتی‌اکسیدانی عصاره‌های آلی گونه جلبک Rhizoclonium riparium دریای عمان بررسی شد.
روش‌ها: بعد از جمع‌آوری جلبک Rhizoclonium riparium از دریای عمان اقدام به شستشو با آب دریا و سپس آب شیرین گردید. برای تهیه عصاره با حلال‌های متانول، کلروفرم، هگزان و دی کلرومتان به نسبت ۱:۴ نمونه‌ها خشکانیده و سپس آسیاب شد. بررسی خواص آنتی‌اکسیدانی عصاره‌ها با استفاده از سه روش حذف رادیکال آزاد DPPH (2،2 دی فنیل-1-پیکریل هیدرازیل)، فعالیت کلاته کردن یون فلزی و قدرت کاهشی انجام شد.
یافته‌ها: عصاره کلروفرمی جلبک R. riparium با مهار رادیکال آزاد (8/63±94/4%)، فعالیت کلاته­کنندگی (8/01±30/0 %) و قدرت کاهندگی (0/7) در غلظت یک میلی­گرم در میلی‌لیتر دارای بیشترین خاصیت آنتی‌اکسیدانی بود. کمترین میزان IC50 در عصاره کلروفرمی گزارش شد.
نتیجه‌گیری: از میان عصاره‌ها و غلظت‌های مورداستفاده، عصاره کلروفرمی جلبک R. riparium  در غلظت یک میلی‌گرم در میلی‌لیتر، بیشترین فعالیت آنتی‌اکسیدانی را دارا بود و این عصاره برای مطالعات درون تنی (in vivo) و شناسایی ترکیبات فعال آنتی‌اکسیدانی پیشنهاد می­ گردد.
واژه‌های کلیدی: جلبک، آنتی‌اکسیدان، قدرت کاهشی، فعالیت کلاته‌کنندگی، حذف رادیکال آزاد DPPH.
متن کامل [PDF 946 kb]   (50 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: طب دریا
دریافت: 1400/2/2 | پذیرش: 1400/2/29 | انتشار: 1400/3/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Gahramzai M, Taheri A. Antioxidant Properties of Organic Extracts of Seaweed Rhizoclonium Riparium from Oman Sea. J Mar Med. 2021; 3 (2) :107-115
URL: http://jmarmed.ir/article-1-186-fa.html

گهرام زئی معصومه، طاهری علی. خواص آنتی‌اکسیدانی عصاره‌های آلی جلبک Rhizoclonium riparium دریای عمان. مجله طب دریا. 1400; 3 (2) :107-115

URL: http://jmarmed.ir/article-1-186-fa.html



دوره 3، شماره 2 - ( تابستان 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله طب دریا Journal of Marine Medicine
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 4312