[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
ثبت نام ::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
نمایه های مجله طب دریا
Index Medicus for the Eastern Mediterranean Region (IMEMR)
Index Copernicus
ResearchBible
J-Gate
I2OR
ROAD
CiteFactor
Scientific Indexing Services
SID
Magiran
Google Scholar
رتبه علمی پژوهشی از کمیسیون نشریات وزارت بهداشت
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 4، شماره 3 - ( پاییز 1401 ) ::
جلد 4 شماره 3 صفحات 182-176 برگشت به فهرست نسخه ها
آگاهی، نگرش و عملکرد دانشجویان دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار در زمینه مسمومیت غذایی
آمنه مرزبان ، ابوذر انصاری ، محسن دولتی*
گروه سلامت در بلایا و فوریتها، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران ، dowlati1025@yahoo.com
چکیده:   (1003 مشاهده)
زمینه و هدف: مسمومیت غذایی شایع‌ترین و مهمترین شکل بروز بیماری‌های منتقل شونده از غذا می‌باشد که در اثر مصرف غذای آلوده ایجاد می‌گردد. پژوهش حاضر با هدف تعیین آگاهی و نگرش و عملکرد دانشجویان دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار در زمینه مسمومیت غذایی انجام شد.
روش‌ها: مطالعه حاضر از نوع مقطعی-توصیفی بود که در سال 1400 انجام گرفت. جامعه پژوهش همه دانشجویان شاغل به تحصیل در دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار بودند. حجم نمونه 150 نفر محاسبه شد. ابزار جمع‌آوری داده‌ها پرسشنامه آگاهی، نگرش و عملکرد دانشجویان در زمینه مسمومیت غذایی بود که پایایی و روایی آن تایید گردید.
یافته‌ها: میانگین و انحراف معیار نمره آگاهی و نگرش و عملکرد دانشجویان به ترتیب 3/09±20/33، 5/11±43/14 و 5/64±13/04 بود. میانگین نمره آگاهی در 61 درصد افراد در سطح خوب برآورد شد. میانگین نمره نگرش در 64 درصد دانشجویان در سطح متوسط بود و عملکرد در 58 درصد افراد ضعیف گزارش شد. بین آگاهی و سطح تحصیلات و عملکرد با سابقه مسمومیت در دانشجویان ارتباط آماری معنی‌داری مشاهده شد (0/05P<).
نتیجه‌گیری: با وجود سطح بالای آگاهی و نگرش متوسط دانشجویان، عملکرد آنها در سطح ضعیفی قرار دارد. با توجه به شغل حساس دانشجویان نیروی دریایی در آینده که مدت طولانی را در کشتی سپری می‌کنند و دور از خانواده از غذایی جمعی استفاده می‌نمایند، برگزاری کارگاه‌های آموزشی با هدف ارتقا عملکرد ایشان در زمینه مسمویت غذایی پیشنهاد می‌گردد.
واژه‌های کلیدی: آگاهی، نگرش، عملکرد، مسمومیت غذایی، نیروی دریایی.
متن کامل [PDF 883 kb]   (407 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: طب دریا
دریافت: 1401/2/27 | پذیرش: 1401/4/19 | انتشار: 1401/6/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Marzban A, Ansari A, Dowlati M. Knowledge, Attitude and Practice of Students of Chabahar University of Maritime and Marine Sciences in the Field of Food Poisoning. J Mar Med 2022; 4 (3) :176-182
URL: http://jmarmed.ir/article-1-381-fa.html

مرزبان آمنه، انصاری ابوذر، دولتی محسن. آگاهی، نگرش و عملکرد دانشجویان دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار در زمینه مسمومیت غذایی. مجله طب دریا. 1401; 4 (3) :176-182

URL: http://jmarmed.ir/article-1-381-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 4، شماره 3 - ( پاییز 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله طب دریا Journal of Marine Medicine
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 35 queries by YEKTAWEB 4645