[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
ثبت نام ::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
نمایه های مجله طب دریا
* Index Medicus for the Eastern Mediterranean Region (IMEMR)
* Index Copernicus
* ResearchBible
* J-Gate
* I2OR
* ROAD
* CiteFactor
* Scientific Indexing Services
* SID
* Magiran
* Google Scholar

و دارای رتبه علمی پژوهشی
از کمیسیون نشریات وزارت بهداشت و درمان
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
تأییده نمایه علمی - پژوهشی
..
مگیران
Magiran | مگیران
..
علم‌نت
elmnet
..
:: دوره 4، شماره 3 - ( پاییز 1401 ) ::
جلد 4 شماره 3 صفحات 182-176 برگشت به فهرست نسخه ها
آگاهی، نگرش و عملکرد دانشجویان دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار در زمینه مسمومیت غذایی
آمنه مرزبان ، ابوذر انصاری ، محسن دولتی*
گروه سلامت در بلایا و فوریتها، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران ، dowlati1025@yahoo.com
چکیده:   (1626 مشاهده)
زمینه و هدف: مسمومیت غذایی شایع‌ترین و مهمترین شکل بروز بیماری‌های منتقل شونده از غذا می‌باشد که در اثر مصرف غذای آلوده ایجاد می‌گردد. پژوهش حاضر با هدف تعیین آگاهی و نگرش و عملکرد دانشجویان دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار در زمینه مسمومیت غذایی انجام شد.
روش‌ها: مطالعه حاضر از نوع مقطعی-توصیفی بود که در سال 1400 انجام گرفت. جامعه پژوهش همه دانشجویان شاغل به تحصیل در دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار بودند. حجم نمونه 150 نفر محاسبه شد. ابزار جمع‌آوری داده‌ها پرسشنامه آگاهی، نگرش و عملکرد دانشجویان در زمینه مسمومیت غذایی بود که پایایی و روایی آن تایید گردید.
یافته‌ها: میانگین و انحراف معیار نمره آگاهی و نگرش و عملکرد دانشجویان به ترتیب 3/09±20/33، 5/11±43/14 و 5/64±13/04 بود. میانگین نمره آگاهی در 61 درصد افراد در سطح خوب برآورد شد. میانگین نمره نگرش در 64 درصد دانشجویان در سطح متوسط بود و عملکرد در 58 درصد افراد ضعیف گزارش شد. بین آگاهی و سطح تحصیلات و عملکرد با سابقه مسمومیت در دانشجویان ارتباط آماری معنی‌داری مشاهده شد (0/05P<).
نتیجه‌گیری: با وجود سطح بالای آگاهی و نگرش متوسط دانشجویان، عملکرد آنها در سطح ضعیفی قرار دارد. با توجه به شغل حساس دانشجویان نیروی دریایی در آینده که مدت طولانی را در کشتی سپری می‌کنند و دور از خانواده از غذایی جمعی استفاده می‌نمایند، برگزاری کارگاه‌های آموزشی با هدف ارتقا عملکرد ایشان در زمینه مسمویت غذایی پیشنهاد می‌گردد.
واژه‌های کلیدی: آگاهی، نگرش، عملکرد، مسمومیت غذایی، نیروی دریایی.
متن کامل [PDF 883 kb]   (723 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: طب دریا
دریافت: 1401/2/27 | پذیرش: 1401/4/19 | انتشار: 1401/6/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Marzban A, Ansari A, Dowlati M. Knowledge, Attitude and Practice of Students of Chabahar University of Maritime and Marine Sciences in the Field of Food Poisoning. J Mar Med 2022; 4 (3) :176-182
URL: http://jmarmed.ir/article-1-381-fa.html

مرزبان آمنه، انصاری ابوذر، دولتی محسن. آگاهی، نگرش و عملکرد دانشجویان دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار در زمینه مسمومیت غذایی. مجله طب دریا. 1401; 4 (3) :176-182

URL: http://jmarmed.ir/article-1-381-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 4، شماره 3 - ( پاییز 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله طب دریا Journal of Marine Medicine
Persian site map - English site map - Created in 0.02 seconds with 43 queries by YEKTAWEB 4710