[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
ثبت نام ::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
نمایه های مجله طب دریا
Index Medicus for the Eastern Mediterranean Region (IMEMR)
Index Copernicus
ResearchBible
J-Gate
I2OR
ROAD
CiteFactor
Scientific Indexing Services
SID
Magiran
Google Scholar
رتبه علمی پژوهشی از کمیسیون نشریات وزارت بهداشت
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 2، شماره 3 - ( پاییز 1399 ) ::
جلد 2 شماره 3 صفحات 180-171 برگشت به فهرست نسخه ها
استفاده از صمغ درخت گیلاس برای تولید پوششی (فیلم) طبیعی بر سطح بدن برای جلوگیری از تعریق
حجت برنا* ، عبدالرضا ایوبی نجف آبادی
مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک، دانشگاه تهران، تهران، ایران ، hojat.borna@ut.ac.ir
چکیده:   (9343 مشاهده)
زمینه و هدف: فیلم‌ها و پوشش‏های خوراکی (Edible films) به‌صورت لایه‏های نازک و به‌عنوان یکی از راه‌های اساسی کنترل تغییرات فیزیولوژیکی، میکروبی و فیزیکو‏شیمیایی مطرح هستند. در مطالعه حاضر خواص فیزیکی صمغ درخت گیلاس به‌عنوان یک ماده‌ای جدید برای تولید پوششی طبیعی بر سطح بدن برای جلوگیری از تعریق مورد بررسی قرار گرفت.
روش‌ها: ابتدا با تکه‌های صمغ درخت گیلاس، پودری یکسان و همگن تهیه شد و از آن محلول شفاف به دست آمد. این ماده برای تولید فیلم‌های موردنظر استفاده شد. تأثیر متغیرهایی مانند غلظت صمغ، گلیسرول به‌عنوان ریخت‌پذیرکننده و هیدروژن پراکسید به‌عنوان عامل سفیدکننده، بر ویژگی‌های فیزیکی فیلم تولیدشده بر اساس روش سطح پاسخ ارزیابی شد. ویژگی‌های فیزیکی فیلم تولیدشده از صمغ درخت گیلاس همچون ضخامت، رطوبت، حلالیت در آب و نفوذپذیری به بخارآباندازه‌گیری شد.
یافته‌ها: ضخامت فیلم‌های تهیه‌شده از صمغ درخت گیلاس در مطالعه حاضر بین 60-96 میکرون متغیر بود. با افزایش غلظت صمغ گیلاس مقدار حلالیت کاهش یافت. محتوای گلیسرول و ماده خشک رابطه مستقیم با مقدار نفوذپذیری به بخارآب داشت. نتایج نشان داد مقدار نفوذپذیری به تعریق و ضخامت با افزایش ماده خشک و گلیسرول افزایش می‌یابد درصورتی‌که هیدروژن پراکسید موجب کاهش آن‌ها گردید. شرایط بهینه برای فیلم صمغ درخت گیلاس با ماده خشک 3 درصد و گلیسرول 85/11 درصد و پراکسید هیدروژن 05/0 درصد پیش‌بینی شد.
نتیجه‌گیری: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که صمغ درخت گیلاس به‌عنوان یک بیوپلیمر دارای خواص فیزیکی مناسب است که با استفاده از روش‌های مختلف ازجمله افزودنی‌های مناسب مانند نانوسلولز و آب‌اکسیژنه، می‌توان این خواص را به‌طور چشمگیر بهبود داد؛ بنابراین می‌توان آن را به‌عنوان روشی مناسب برای کاهش تعریق و درنتیجه کاهش از دست دادن آب در مواقعی که آب در دسترس نیست توصیه کرد.
واژه‌های کلیدی: فیلم خوراکی، صمغ گیلاس، گرمازدگی، هیدروژن پراکسید
متن کامل [PDF 1031 kb]   (1354 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: طب دریا
دریافت: 1399/3/16 | پذیرش: 1399/8/10 | انتشار: 1399/8/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Borna H, Ayoubi Najafabadi A R. Using cherry tree sap to produce a natural coating film on the body surface to prevent sweating. J Mar Med 2020; 2 (3) :171-180
URL: http://jmarmed.ir/article-1-102-fa.html

برنا حجت، ایوبی نجف آبادی عبدالرضا. استفاده از صمغ درخت گیلاس برای تولید پوششی (فیلم) طبیعی بر سطح بدن برای جلوگیری از تعریق. مجله طب دریا. 1399; 2 (3) :171-180

URL: http://jmarmed.ir/article-1-102-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 2، شماره 3 - ( پاییز 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله طب دریا Journal of Marine Medicine
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 36 queries by YEKTAWEB 4645