[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
ثبت نام ::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
نمایه های مجله طب دریا
Index Medicus for the Eastern Mediterranean Region (IMEMR)
Index Copernicus
ResearchBible
J-Gate
I2OR
ROAD
CiteFactor
Scientific Indexing Services
SID
Magiran
Google Scholar
رتبه علمی پژوهشی از کمیسیون نشریات وزارت بهداشت
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
تأییده نمایه علمی - پژوهشی
..
:: دوره 6، شماره 4 - ( زمستان 1403 ) ::
جلد 6 شماره 4 صفحات 273-264 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر مصرف غذاهای دریایی بر پیشگیری از سرطان‌ها- مطالعه مروری روایتی
شیما شفق ، رضا حسینی*
مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه در بیماری های متابولیک، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران ، hosseiniara7@gmail.com
چکیده:   (686 مشاهده)
سرطان یکی از بیماری‌های کشنده و چالش‌برانگیز در سطح جهانی است که به دلیل شیوع روزافزون آن، توجه بسیاری به شناسایی عوامل پیشگیری‌کننده از این بیماری معطوف شده است. رژیم غذایی نقش مهمی در پیشگیری از سرطان ایفا می‌کند و شواهد علمی در حال افزایش نشان می‌دهند که مصرف غذاهای دریایی می‌تواند به‌عنوان یک عامل پیشگیرانه مؤثر در کاهش خطر ابتلا به انواع مختلف سرطان‌ها از جمله سرطان‌های پستان، کولورکتال، پروستات، و ریه عمل کند. غذاهای دریایی، به‌ویژه ماهی‌ها، منابع غنی از ترکیبات زیست‌فعال هستند که برای حفظ سلامت انسان حیاتی‌اند. اسیدهای چرب امگا-3 (مانند DHA و EPA)، ویتامینD، سلنیوم و آنتی‌اکسیدان‌های موجود در این غذاها، ترکیب‌های شیمیایی هستند که می‌توانند از رشد سلول‌های سرطانی جلوگیری کنند و با کاهش التهاب و تقویت سیستم ایمنی، خطر بروز سرطان را کاهش دهند. با این حال، نتایج مطالعات نشان می‌دهند که تأثیر مصرف غذاهای دریایی در پیشگیری از سرطان به‌طور قطعی وابسته به عواملی همچون نوع غذا، کیفیت آن، روش‌های طبخ و حتی شرایط ژنتیکی افراد است. برای مثال، طبخ ماهی به روش‌هایی مانند سرخ کردن می‌تواند اثرات محافظتی آن را کاهش دهد، در حالی که روش‌های پخت سالم‌تری همچون بخارپز کردن و کبابی کردن، می‌توانند خواص مفید آن را حفظ کنند.
با وجود شواهد زیاد مبنی بر اثرات مفید غذاهای دریایی در پیشگیری از سرطان، نیاز به انجام تحقیقات بیشتر و مطالعات طولانی‌مدت برای درک دقیق‌تر مکانیسم‌های بیولوژیکی و تأثیرات بلندمدت این مواد غذایی احساس می‌شود. علاوه بر این، تحلیل اثرات مصرف غذاهای دریایی در گروه‌های مختلف جمعیتی و در شرایط جغرافیایی و فرهنگی مختلف می‌تواند به شناخت بهتر این رابطه کمک کند. در نهایت، این مقاله به این نتیجه می‌رسد که مصرف غذاهای دریایی، به‌ویژه ماهی‌ها، می‌تواند به‌عنوان یک راهکار مؤثر در کاهش خطر ابتلا به سرطان‌ها محسوب شود. با این حال، توصیه می‌شود مصرف این غذاها به‌صورت متعادل و همراه با رعایت روش‌های سالم طبخ انجام شود تا حداکثر بهره‌برداری از خواص آن‌ها حاصل گردد.

 
واژه‌های کلیدی: غذاهای دریایی، سرطان، ماهی، پیشگیری.
متن کامل [PDF 437 kb]   (137 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: طب دریا
دریافت: 1403/9/16 | پذیرش: 1403/12/11 | انتشار: 1403/12/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shafaq S, Hosseini R. The effect of seafood consumption on cancer prevention: A narrative review. J Mar Med 2025; 6 (4) :264-273
URL: http://jmarmed.ir/article-1-484-fa.html

شفق شیما، حسینی رضا. تأثیر مصرف غذاهای دریایی بر پیشگیری از سرطان‌ها- مطالعه مروری روایتی. مجله طب دریا. 1403; 6 (4) :264-273

URL: http://jmarmed.ir/article-1-484-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 4 - ( زمستان 1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله طب دریا Journal of Marine Medicine
Persian site map - English site map - Created in 0.02 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4710