مدیریت آب و غذا در بحرانها و نبردهای نامتعارف با استفاده از فناوری نانو
|
سعید زردار* ، بابک براتی  |
مرکز تحقیقات زیست شناسی، دانشکده و پژوهشکده علوم پایه، دانشگاه جامع امام حسین(ع)، تهران، ایران |
|
چکیده: (700 مشاهده) |
تامین آب و غذای سالم در نیروهای مسلح علاوه بر این که در سلامت جسم و روان نیروها تاثیر مستقیم دارد، یکی از دغدغههای فرماندهان و مدیران تلقی میشود. نقل و انتقال و جابجایی نیرو و حضور در ماموریتها و عملیاتهای مختلف به ویژه در نیروی دریایی اهمیت مدیریت آب و غذا را دو چندان مینماید.
امروزه فناوری نانو با کاربردهای مختلف در عرصه مدیریت منابع آب و غذا نیز به کمک صنعت دفاعی آمده است. اگرچه از این فناوری در عرصههای دیگر در نیروی دریایی نظیر نانو الیاف استفاده شده در لباس های آنتی باکتریال غواصی، لباسهای خود تمیز شونده، مقاوم در برابر آتش سوزی و همچنین در تجهیزات، بدنه قایقها به عنوان روکشهای سبک و مقاوم در برابر خوردگی و ... هم کاربردهای فراوانی دارد اما در این مقاله نگاهی به استفاده از این فناوری در تهیه آب و غذای سالم برای نیروها در شرایط بحرانی در دریا خواهیم داشت.
در گذشته نه چندان دور اهداف تصفیه گرهای آب آشامیدنی کاهش مواد معلق و زدودن عوامل زنده بیماری زا در آب بود که با روشهای متداول فیلتراسیون و گندزدایی قابل حصول بودند. لیکن با افزایش غلظت مواد ریز، ترکیبات نیتروژن دار، مواد آلی و معدنی و فلزات سنگین در منابع آب، روش های متعارف جوابگوی نیاز مصرفکنندهها نبوده و لازم است از فرآیندهای بهروزتر در تصفیهگرها استفاده شود.
|
|
واژههای کلیدی: مدیریت آب، نانوفیلتر، نانو غذا، نانو لوله |
|
متن کامل [PDF 547 kb]
(338 دریافت)
|
نوع مطالعه: مروری |
موضوع مقاله:
طب دریا دریافت: 1402/9/29 | پذیرش: 1399/11/10 | انتشار: 1399/11/10
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|