TY - JOUR T1 - Determination of Florfenicol Residues in the Edible Tissue of Shrimp Reared in Bushehr Province’s Farms (Iran) TT - تعیین فلورفنیکلِ باقیمانده در بافت خوراکی میگوی پرورشی استان بوشهر JF - jmarmed JO - jmarmed VL - 3 IS - 2 UR - http://jmarmed.ir/article-1-184-fa.html Y1 - 2021 SP - 91 EP - 96 KW - Drug Residues KW - Florfenicol KW - Product Health KW - Whiteleg Shrimp (Litopenaeus Vannamei). N2 - زمینه و هدف: کیفیت بهداشتی یک محصول دریایی می­تواند نقش تعیین کننده­ای در موفقیت کسب و کار و توسعه بازار جهانی داشته باشد. بدین منظور، در مطالعه حاضر، باقیمانده داروی آنتی‌باکتریال فلورفنیکل در بافت خوراکی (ماهیچه) میگوی پرورشی در مزارع استان بوشهر تعیین گردید. روش‌ها: تعداد 50 قطعه میگو پا سفید غربی (Litopenaeus vannamei) از 7 مزرعه در مناطق حله، دلوار، دیر، دیلم، شیف، گناوه، و موند استان بوشهر در سال 1397 به صورت تازه خریداری شد. نمونه­ های برداشته شده از بخش شکمی میگو تا زمان انجام تست­های باقیمانده دارویی، در دمای 18- درجه سلسیوس نگهداری شدند. سنجش غلظت فلورفنیکل از طریق کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) به انجام رسید. یافته‌ها: میانگین باقیمانده فلورفنیکل در میگو پرورشی استان بوشهر به طور معنی­داری کمتر از مقدار استاندارد ارزیابی محصولات دارویی (برابر با 1 میکروگرم بر گرم) است. نتیجه‌گیری: طبق یافته‌های مطالعه حاضر، مصرف روزانه میگوی پرورشی در مزارع استان بوشهر، فاقد منع بهداشتی از نظر انباشتگی فلورفنیکل است. M3 10.30491/3.2.91 ER -