AU - Keshavarz, Rahim AU - Alipour, Vali AU - Hosseini, Mohammad Mehdi AU - Safatian, Mehdi TI - Practical Methods for Drinking Water Supply in Crisis and Emergency Situations PT - JOURNAL ARTICLE TA - jmarmed JN - jmarmed VO - 3 VI - 1 IP - 1 4099 - http://jmarmed.ir/article-1-148-fa.html 4100 - http://jmarmed.ir/article-1-148-fa.pdf SO - jmarmed 1 AB  - اهمیت آب و انتقال بیماری توسط آن از زمان‌های بسیار دور شناخته شده است. یکی از ملزومات حیات بشری چه در زمان آرامش و چه در زمان بحران نوشیدن "آب سالم" است. نوشیدن آب سالم و عاری از عوامل بیماری‌زا نقش مهمی در پیشگیری از بیماری‌های منتقله از طریق آب مانند انواع اسهال‌های حاد و مزمن دارد. پاتوژن‌های منتقله آبی، بسیار زیاد بوده و شامل باکتری‌ها، ویروس‌ها، تک یاختگان و کرم‌های انگلی هستند. تامین آب کافی و تصفیه آب در شرایط اضطراری و کنترل و نظارت بر کیفیت آب، از اهمیت خاصی برخوردار است. سازمان ملل توصیه می‌نماید که به ازای هر نفر 50-20 لیتر آب سالم شیرین در روز برای تامین نیازهای اساسی انسان مثل نوشیدن، پخت غذا و نظافت لازم است که 4-2 لیتر در روز آن برای شرب کافی است و باید از منابع آب با بهترین کیفیت تامین شود. مقدار حداقل مصرف آب شرب در اولین روز بعد از وقوع شرایط اضطراری برای زنده ماندن در یک شرایط معتدل آب و هوائی و کوهستانی یک لیتر در روز و برای زنده ماندن در شرایط گرم و خشک 3 لیتر در روز و در کل 4-3 لیتر در روز به عنوان یک رهنمود ارائه شده است. در مطالعه مروری حاضر، روش‌های اجرایی و کاربردی متناسب با تکنولوژی قابل دسترس برای تامین آب شرب جوامع کوچک معرفی و تشریح شده‌اند. CP - IRAN IN - LG - eng PB - jmarmed PG - 1 PT - Review YR - 2021