@ARTICLE{Borna, author = {Borna, Hojat and Ayoubi Najafabadi, Abdul Reza and }, title = {Using cherry tree sap to produce a natural coating film on the body surface to prevent sweating}, volume = {2}, number = {3}, abstract ={زمینه و هدف: فیلم‌ها و پوشش‏های خوراکی (Edible films) به‌صورت لایه‏های نازک و به‌عنوان یکی از راه‌های اساسی کنترل تغییرات فیزیولوژیکی، میکروبی و فیزیکو‏شیمیایی مطرح هستند. در مطالعه حاضر خواص فیزیکی صمغ درخت گیلاس به‌عنوان یک ماده‌ای جدید برای تولید پوششی طبیعی بر سطح بدن برای جلوگیری از تعریق مورد بررسی قرار گرفت. روش‌ها: ابتدا با تکه‌های صمغ درخت گیلاس، پودری یکسان و همگن تهیه شد و از آن محلول شفاف به دست آمد. این ماده برای تولید فیلم‌های موردنظر استفاده شد. تأثیر متغیرهایی مانند غلظت صمغ، گلیسرول به‌عنوان ریخت‌پذیرکننده و هیدروژن پراکسید به‌عنوان عامل سفیدکننده، بر ویژگی‌های فیزیکی فیلم تولیدشده بر اساس روش سطح پاسخ ارزیابی شد. ویژگی‌های فیزیکی فیلم تولیدشده از صمغ درخت گیلاس همچون ضخامت، رطوبت، حلالیت در آب و نفوذپذیری به بخارآباندازه‌گیری شد. یافته‌ها: ضخامت فیلم‌های تهیه‌شده از صمغ درخت گیلاس در مطالعه حاضر بین 60-96 میکرون متغیر بود. با افزایش غلظت صمغ گیلاس مقدار حلالیت کاهش یافت. محتوای گلیسرول و ماده خشک رابطه مستقیم با مقدار نفوذپذیری به بخارآب داشت. نتایج نشان داد مقدار نفوذپذیری به تعریق و ضخامت با افزایش ماده خشک و گلیسرول افزایش می‌یابد درصورتی‌که هیدروژن پراکسید موجب کاهش آن‌ها گردید. شرایط بهینه برای فیلم صمغ درخت گیلاس با ماده خشک 3 درصد و گلیسرول 85/11 درصد و پراکسید هیدروژن 05/0 درصد پیش‌بینی شد. نتیجه‌گیری: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که صمغ درخت گیلاس به‌عنوان یک بیوپلیمر دارای خواص فیزیکی مناسب است که با استفاده از روش‌های مختلف ازجمله افزودنی‌های مناسب مانند نانوسلولز و آب‌اکسیژنه، می‌توان این خواص را به‌طور چشمگیر بهبود داد؛ بنابراین می‌توان آن را به‌عنوان روشی مناسب برای کاهش تعریق و درنتیجه کاهش از دست دادن آب در مواقعی که آب در دسترس نیست توصیه کرد. }, URL = {http://jmarmed.ir/article-1-102-fa.html}, eprint = {http://jmarmed.ir/article-1-102-fa.pdf}, journal = {Journal of Marine Medicine}, doi = {10.30491/2.3.171}, year = {2020} }