۴ نتیجه برای علی اکبر اصفهانی
سید علی موسوی زاده جزایری، علی علی اکبر اصفهانی، سید رضا حسینی آرا،
دوره ۱، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۸ )
چکیده
سرمقاله
علی علی اکبر اصفهانی، حمید آذرخوش،
دوره ۱، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۸ )
چکیده
زمینه و هدف: تعیین بهای تمام شده واقعی خدمات مختلف، تاثیر زیادی در کارایی بیمارستان ها و افزایش سود آوری آنها دارد. این پژوهش به معرفی و کاربردهای روش هزینه یابی بر مبنای تعیین قیمت تمام شده در بخش دندانپزشکی انجام شده است.
روشها: مطالعه حاضر در سال ۱۳۹۴ در بخش دندانپزشکی یک درمانگاه وابسته به نیروی دریایی در شهر تهران انجام شد. اطلاعات لازم از طریق بهکارگیری روشهایی همچون مشاهده و مصاحبه جمعآوری گردید. پس از محاسبه هزینهها، قیمت تمامشده هر یک از فرآیندها محاسبه و در جداول مربوطه ثبت گردید. با استفاده از مدل تسهیم دوطرفه و با کمک تابع ماتریکس معکوس هزینههای واحدهای خدماتی و تشخیصی به روش هزینهیابی برمبنای فعالیت ABC به هر یک از واحدهای عملیاتی بیمارستان که بهطور مستقیم با بیماران سروکار دارند تخصیص یافت و سپس با نتایج روش سنتی مقایسه شد.
یافتهها: نتایج حاصل از آزمون دادههای مربوط به بهای تمامشده بیماران در بخش دندانپزشکی بهطور اختصاصی حاکی از آن است که بین بهای تمامشده خدمات در روش سنتی در مقایسه با روش ABC اختلاف معناداری وجود دارد.
نتیجهگیری: این مطالعه نشان داد که بین قیمت واقعی خدمات دندانپزشکی مورد مطالعه و تعرفه های دولتی تفاوت وجود دارد که البته در بیشتر فعالیت ها منجر به سوددهی دندانپزشکی شده است. باتوجه به سهم بالای هزینه دستمزد مستقیم از مجموع مخارج کل (۷۵ درصد)، از طریق افزایش بهرهوری نیروی کار و بهبود مدیریت عملکرد در زمینه نیروی انسانی و استاندارد سازی، می توان قیمت تمام شده خدمات را کاهش داده و در مصرف منابع به صورت بهینه عمل نمود.
علی علی اکبر اصفهانی، عرفان موحدی فر، امیر جعفری،
دوره ۴، شماره ۴ - ( زمستان ۱۴۰۱ )
چکیده
زمینه و هدف: سرمایه اجتماعی از داراییهای مهم هر سازمانی است که میتواند در مدیریت دانش سهیم باشد و برای سازمانها مزیت رقابتی پایدار ایجاد نماید. هدف پژوهش حاضر تعیین رابطه سرمایه اجتماعی و تسهیم دانش به عنوان قلب مدیریت دانش در یک بیمارستان نظامی بود که ابعاد دانشی سازمان به عنوان عامل مؤثر سازمانی در فرایند مدیریت دانش به عنوان نقش میانجی مورد بررسی قرار گرفت.
روشها: این پژوهش کاربردی-پیمایشی است که در آن از روش مدل معادلات ساختاری برای تحلیل استفاده شد. جامعه آماری شامل مدیران و کارکنان بیمارستان نظامی منتخب در تهران در سال ۱۳۹۹ میباشند. برای جمع آوری دادهها، از پرسشنامههای استاندارد ابعاد دانشی سازمان، تسهیم دانش و سرمایه اجتماعی استفاده گردید.
یافتهها: سرمایه اجتماعی بر تسهیم دانش تأثیر معنیدار داشت (ضریب تأثیر ۰/۴۵۰). یافتههای پژوهش بر افزایش فرهنگ دانشی سازمان، رهبری دانش، تقویت منابع دانش، اهمیت دادن به درگاههای دانش، توجه به ساختار مناسب دانشی، فرایندها جهت دسترسی آسان به دانش مورد تاکید قرار گرفتند.
نتیجهگیری: ابعاد دانشی سازمان در جهت افزایش تسهیم دانش نقش بسیار موثری دارد و علاوه بر تاثیری که به صورت مستقیم بر افزایش تسهیم دانش دارد، موجب میشود تأثیر سرمایه اجتماعی بر تسهیم دانش نیز افزایش یابند، بدین روی نیاز است به اهمیت ابعاد دانش در افزایش تسهیم دانش در مراکز نظامی توجه شود.
پریسا مهدی زاده، علی علی اکبر اصفهانی، امیر واحدیان عظیمی، مهدی قائد، صدیقه کوهستانی،
دوره ۵، شماره ۱ - ( بهار ۱۴۰۲ )
چکیده
زمینه و هدف: حقوق بیمار در واقع انتظاراتی است که او از موسسات خدمات بهداشتی–درمانی دارد. حمایت از حقوق بیمار توسط پرستاران تنها زمانی امکانپذیر است که آنها آگاهی لازم را در این زمینه داشته باشند. لذا این مطالعه با هدف ارزیابی آگاهی پرستاران از حقوق بیمار و میزان رعایت آن در بیمارستانهای نظامی منتخب انجام شد.
روشها: این مطالعه تحلیلی توصیفی و مقطعی در سال ۱۴۰۰-۱۴۰۱ انجام شد. نمونههای پژوهش شامل ۳۱۷ نفر از پرستاران بودند که به روش نمونهگیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری دادهها پرسشنامه استاندارد مشتمل بر سه بخش بود که به روش خودگزارشدهی توسط پرستاران تکمیل شد؛ بخش اول مربوط به مشخصات دموگرافیک و بخش دوم و سوم مربوط به موقعیتهای حقوقی بیماران (برای سنجش آگاهی پرستاران از حقوق بیمار و میزان رعایت آن) بود.
یافتهها: ۴۹/۲ % آگاهی پرستاران در زمینه حقوق بیمار در وضعیت خوب و ۴۷/۹ % در وضعیت عالی قرار داشتند. به عبارت دیگر حدود نیمی از افراد مورد مطالعه از حقوق بیماران آگاهی داشتند. این در حالی است که از نظر رعایت حقوق بیمار توسط پرستاران مورد مطالعه ۷۱% افراد در وضعیت عالی قرار داشتند. میزان آگاهی و رعایت حقوق بیماران با متغیرهای سن، سابقه و تحصیلات ارتباط معنیداری داشت (P<۰,۰۵).
نتیجهگیری: با توجه به اینکه حدود نیمی از پرستاران در بیمارستانهای نظامی مورد مطالعه آگاهی مناسبی از حقوق بیمار نداشتند، لذا ضرورت آموزش و اطلاع رسانی هر چه بیشتر به پرستاران نمایان میشود. پیشنهاد میشود که آموزش حقوق بیمار به کارکنان و بیماران در راس برنامههای مدیران و تصمیم گیران سازمان قرار گیرد.