[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
ثبت نام ::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
نمایه های مجله طب دریا
* Index Medicus for the Eastern Mediterranean Region (IMEMR)
* Index Copernicus
* ResearchBible
* J-Gate
* I2OR
* ROAD
* CiteFactor
* Scientific Indexing Services
* SID
* Magiran
* Google Scholar

و دارای رتبه علمی پژوهشی
از کمیسیون نشریات وزارت بهداشت و درمان
* Index Medicus for the Eastern Mediterranean Region (IMEMR)
* Index Copernicus
* ResearchBible
* J-Gate
* I2OR
* ROAD
* CiteFactor
* Scientific Indexing Services
* SID
* Magiran
* Google Scholar

و دارای رتبه علمی پژوهشی
از کمیسیون نشریات وزارت بهداشت و درمان
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
تأییده نمایه علمی - پژوهشی
..
مگیران
Magiran | مگیران
..
علم‌نت
elmnet
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۴ نتیجه برای رشید

رسول ابهر، ابوذر احمدی، گلثوم رشید، مهدی صفاتیان،
دوره ۱، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۸ )
چکیده

زمینه و هدف: از جمله مشکلات آزاردهنده در همه شناورهای دنیا، وجود انواع جانداران موذی از جوندگان تا حشرات است که بخشی از توان اجرایی پرسنل شناوری را معطوف خود کرده یا موجب خرابی سامانه های کنترل ناوبری، صدمه به شبکه‌های الکترونیکی، آسیب به مواد غذایی و حتی مسمومیت در افراد می‌شوند. مطالعه حاضر با هدف شناسایی آفات، حشرات و جوندگان در شناورهای سبک و نیمه سنگین و ارائه راهکارهای مقابله با آن انجام شد.
روش‌ها: پس از بررسی اولیه، انتخاب محل و اسکله­ ها، از شناورهای سبک و نیمه سنگین موجود در جنوب ایران (بندرعباس) طی سال ۱۳۹۶ نمونه برداری و صید حشرات و جوندگان انجام شد. جمع‌آوری نمونه­ ها با کمک توری‌های حشره‌شناسی دستی، آسپیراتور، تله­چسبان، جمع‌آوری با دست، پنس یا تله ها؛ انجام گرفت. کشتن و نگهداری نمونه‌ها نیز به روش های استاندارد انجام شد و فراوانی نمونه­ ها ثبت گردید. پس از پردازش اطلاعات، با همفکری پنل خبرگان متشکل از ۶ تن از کارشناسان مرتبط با حوزه بهداشت (بهداشت محیط، عمومی و حرفه­ ای) راهکارهای مقابله با آفات، حشرات و جوندگان در شناورها ارئه شد.
یافته‌ها: در سطح شناورها؛ به طور کلی ۱۴۱ عدد بندپا، ۱۸ جنس، ۲۹ گونه و ۴ سر جونده از یک خانواده و متعلق به یک گونه تعیین هویت و شناسایی شد. نمونه­ ها به ترتیب بیشتر از آشپزخانه (شناورهای سبک و نیمه سنگین)، خوابگاه پرسنل، امکانات رزمی و سالن اصلی شناورها جمع آوری شد. بیشترین فراوانی مربوط به سوسری آمریکایی و مورچه بزرگ (۱۲/۷۷ %) و بعد از آن عنکبوت (۱۱/۳۵ %)، مورچه کوچک (۱۰/۶۴ %) و کمترین فراوانی مربوط به ملخ و جونده می­باشد. طبق جمع بندی نظرات ۶ تن از کارشناسان مرتبط با حوزه بهداشت (بهداشت محیط، عمومی و حرفه­ای) راهکارهای مقابله با آفات، حشرات و جوندگان در ۴ حوزه فیزیکی، شیمیایی، بیولوژیکی و ژنتیکی ارائه شد.
نتیجه‌گیری: با توجه به فراوانی آفات، حشرات و جوندگان موجود در شناورها، ارتقای سطح آگاهی مدیران و کارکنان در خصوص رعایت بهداشت محیط، از طریق برگزاری جلسات آموزشی توسط کارشناسان بهداشت و همچنین تهیه و تدوین چک لیست کنترل آفات و حشرات مخصوص شناورهای سبک و نیمه سنگین پیشنهاد می‌گردد.

محمدجلیل ذریه زهرا، مریم دادار، مینا زیارتی، مسعود صیدگر، فاطمه حسن تیار، سمیرا رشیدی منفرد، محدث قاسمی، لاله یزدانپناه گوهرریزی، منیره فئید، رکسانا فلاحی،
دوره ۲، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۹ )
چکیده

زمینه و هدف: در اواخر ۲۰۱۹، یک بیماری ویروسی جدید، با نام کووید-۱۹، ناشی از کروناویروس SARS-CoV-۲، از چین آغاز و خیلی زود به یک پاندمی تبدیل شد. کووید-۱۹ عامل تهدیدکننده سلامت انسان‌ها و مسبب خسارات جانی و مالی جوامع بشری است. لذا محققین در تلاش برای شناسایی بهتر و کنترل سریعتر آن هستند. این مطالعه به ارائه جدیدترین اطلاعات کووید-۱۹ پرداخته است.
روش‌ها: داده های این مطالعه مروری، از جدیدترین مقالات مرتبط با کووید-۱۹ استخراج شده و شامل منشاء کروناویروس و راه های انتقال، اکو- اپیدمیولوژی، دوره کمون و علائم بیماری و چشم اندازی بر کنترل و پیشگیری آن می باشد.
نتایج: کروناویروس SARS-CoV-۲ یک عامل زئونوتیک محسوب شده و جهش در ژنوم آن، مطرح می باشد. علائم آن متعدد بوده و مهم‌ترین راه انتقال، قطرات تنفسی است. لذا تاریخچه بیمار، تشخیص علائم عمومی، یافته های آزمایشگاهی، تصویربرداری قفسه سینه، تشخیص سرولوژیک و مولکولی، می تواند در شناسایی سریع‌تر بیماران، کنترل و پیشگیری موثر باشد.
نتیجه‌گیری: تاکنون واکسن یا داروی موثری برای پیشگیری یا درمان کووید-۱۹ وجود ندارد، محققین دنیا با افزایش آگاهی از ویژگی‌های ساختاری و رفتارشناسی ویروس، در تلاش برای تولید دارو و واکسن موثر هستند ولی تا کسب نتایج قطعی، تنها راه، پیشگیری و کنترل بیماری با رعایت پروتکل‌های بهداشتی است.

فرشید بی باک، مسعود نجاری، سعید جباری، علیرضا سنگانی،
دوره ۳، شماره ۴ - ( ویژه نامه کووید-۱۹ ۱۴۰۰ )
چکیده

زمینه و هدف: بسیاری از بیماری­های جسمانی تحت تاثیر عوامل شناختی و رفتاری هستند. پژوهش حاضر با هدف تعیین اثر عملکرد عصب روانشناختی و رفتارهای خودمراقبتی بر اضطراب کرونا در بیماران دیابتی انجام شد.
روش‌ها: این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری شامل زنان مبتلا به بیماری دیابت نوع دو در انجمن دیابت ایران در شهر ارومیه در بهار سال ۱۴۰۰ بود. انتخاب نمونه با روش تصادفی ساده انجام شد. از پرسشنامه اضطراب کرونا علیپور و همکاران (۱۳۹۸)، پرسشنامه عملکرد عصب روانشناختی نجانی (۲۰۱۳) و پرسشنامه رفتار خودمراقبتی توبرت و گلاسگو (۱۹۹۴) استفاده شد.
یافته‌ها: میانگین سنی ۱۶۵ زن مبتلا به بیماری دیابت نوع دو ۱۸/۴±۴۵/۷ سال بود. بین عملکرد عصب روانشناختی و رفتارهای خودمراقبتی با اضطراب کرونا رابطه منفی وجود داشت. عملکرد عصب روانشناختی و رفتارهای خودمراقبتی به ترتیب اثر ۰/۲۰ و ۰/۲۵ منفی را بر اضطراب کرونا داشتند.
نتیجه‌گیری: یافته‌های این پژوهش تاکیدی بر موثر بودن نقش عوامل شناختی بر اضطراب کرونا در بیماران مبتلا به دیابت نوع دوم دارد.

کیوان اجلالی خانقاه، سعید تمدنی جهرمی، حسین جعفری، سجاد پورمظفر، شهره رشیدی،
دوره ۵، شماره ۱ - ( بهار ۱۴۰۲ )
چکیده

زمینه و هدف: تاسیسات اقتصادی و صنعتی در بندرعباس، در جنوب ایران در سه دهه گذشته بیش از پیش توسعه یافته و در نتیجه باعث افزایش ورود آلاینده‌های صنعتی به ویژه فلزات سنگین به اکوسیستم دریایی شده است. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی درجه سمیت فلزات سنگین (سرب، کادمیوم، مس و روی) بر اجتماعات ماکروبنتوز در خلیج فارس شمالی، بندرعباس، ایران انجام شد.
روش‌ها: برای ارزیابی درجه سمیت آلاینده‌های فلزات سنگین از جمله سرب، کادمیوم، مس و روی بر رسوبات و اجتماعات ماکروبنتوز موجود در آن، نمونه برداری در ۹ ایستگاه با استفاده از یک دستگاه گرب ون وین در امتداد خط ساحلی بندرعباس در اسفند ۹۸ و مرداد ۹۹ انجام شد.
یافته‌ها: نتایج حاصل از تحلیل عاملی (PCA)، یک منبع صنعتی مشترک برای روی و مس مشخص کرد که TOM ممکن است ناقل این فلزات باشد. یک منبع رواناب شهری داخلی برای سرب و یک منبع صنعتی متفاوت از منبع مشترک روی و مس برای کادمیوم مشخص گردید. شاخص‌های منفرد محاسبه شده شامل شاخص تجمع جغرافیایی (Igeo)، فاکتور آلودگی (Cfi) و شاخص خطر اکولوژیکی (Eri) نشان دادند که تمام مناطق در مورد سرب، کادمیوم و مس در محدوده قابل توجه تا بسیار آلوده قرار دارند و در مورد Zn در محدوده با آلودگی کم در برخی از مناطق تا آلودگی متوسط برای برخی از مناطق دیگر بدست آمد.
نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که رسوبات دریافت‌کننده فلزات سنگین (سرب، کادمیوم، مس و روی) برای جوامع ماکروبنتیک سمی هستند و باید کنترل بیشتری توسط مدیریت شهری در بندرعباس در این زمینه انجام شود.


صفحه 1 از 1     

مجله طب دریا Journal of Marine Medicine
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 34 queries by YEKTAWEB 4714