[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
ثبت نام ::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
نمایه های مجله طب دریا
* Index Medicus for the Eastern Mediterranean Region (IMEMR)
* Index Copernicus
* ResearchBible
* J-Gate
* I2OR
* ROAD
* CiteFactor
* Scientific Indexing Services
* SID
* Magiran
* Google Scholar

و دارای رتبه علمی پژوهشی
از کمیسیون نشریات وزارت بهداشت و درمان
* Index Medicus for the Eastern Mediterranean Region (IMEMR)
* Index Copernicus
* ResearchBible
* J-Gate
* I2OR
* ROAD
* CiteFactor
* Scientific Indexing Services
* SID
* Magiran
* Google Scholar

و دارای رتبه علمی پژوهشی
از کمیسیون نشریات وزارت بهداشت و درمان
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
تأییده نمایه علمی - پژوهشی
..
مگیران
Magiran | مگیران
..
علم‌نت
elmnet
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۲ نتیجه برای حیدری بنی

فرشاد حیدری بنی، محمد نوبخت، امیر واحدیان عظیمی، سیدشهرام میرزمانی، سید طیب مرادیان، عباس عبادی، مرتضی کاملی موراندینی،
دوره ۵، شماره ۱ - ( بهار ۱۴۰۲ )
چکیده

طب دریا یکی از حوزه های پزشکی است که با سلامت و ایمنی افراد مرتبط با دریا سر و کار دارد، با این حال یکی از حرفه های منزوی است که علیرغم اهمیت، کمتر به آن توجه شده است و مهارت­ها و شایستگی ­های مورد نیاز آن، همچنان مورد بحث است. با جستجو و جمع‌آوری اطلاعات در مقالات و منابع چاپ شده در این زمینه، سه حوزه اصلی طب دریا شامل کاربردهای درمانی دریا، بیماری‌ها و مشکلات سلامتی ناشی از محیط دریایی و  بیماری‌ها و مشکلات سلامتی ناشی از مشاغل دریایی شناسایی گردید. کاربردهای درمانی دریا شامل دو حوزه اصلی دریا­ درمانی و فرآورده­ های دارویی دریا است. علاوه بر اینکه می­توان به شکل مستقیم از آب و هوا و محیط دریا در درمان بیماری­ها استفاده کرد، فرآورده­ های متنوع بدست آمده از دریا نیز دارای ویژگی­ های بی­نظیری بوده و می­توانند برای درمان بیماری‌های بسیاری مورد استفاده قرار گیرد. بیماری‌ها و مشکلات سلامتی ناشی از محیط دریایی شامل موارد مرتبط با جانوران، موارد مرتبط با غواصی اسکوبا و موارد مرتبط با سموم است. بیماری­ها و مشکلات سلامتی مرتبط با جانوران شامل جانوران دریایی که باعث ایجاد جراحات جدی می­شوند، جانوران دریایی که شوک­های الکتریکی قوی ایجاد می­کنند، جانوران دریایی که سمی هستند و جانوران دریایی که نیش زهرآگین دارند، می‌شوند. مهم­ترین بیماری­ها و مشکلات سلامتی مربوط به غواصی نیز شامل مسمومیت اکسیژن، مسمومیت دی‌اکسیدکربن، باروترومای ریوی، باروترومای گوش و سینوس­ها و بیماری برداشت فشار هستند. بیماری­ها و مشکلات سلامتی مرتبط با سموم شامل مسمومیت عصبی با صدف، مسمومیت فلجی با صدف، مسمومیت فراموشی با صدف و مسمومیت اسهالی با صدف، مسمومیت با ماهی سیگواترا، مسمومیت با خرچنگ­های خوراکی و مسمومیت با جیوه هستند. همچنین بیماری‌ها و مشکلات سلامتی ناشی از مشاغل دریایی شامل مشکلات سلامتی و بیماری­های مربوط به ایمنی، سلامت فیزیکی و سلامت روانی است. بنابراین در آموزش های مربوط به طب دریا باید سه حوزه اصلی طب دریا و موضوعات مربوط به هر کدام از آنها درنظر گرفته شود.

فرشاد حیدری بنی، محمد نوبخت، امیر واحدیان عظیمی، سید شهرام میرزمانی، سید طیب مرادیان، عباس عبادی، مرتضی کاملی مراندینی،
دوره ۵، شماره ۳ - ( پاییز ۱۴۰۲ )
چکیده

زمینه و هدف: طب دریا یکی از رشته­های علوم ­پزشکی است که با سلامتی و ایمنی افراد مرتبط با دریا سر و کار دارد؛ با این حال سرفصل­های درس طب دریا برای آموزش به دانشجویان هنوز مشخص نشده است. مطالعه حاضر با هدف مشخص کردن سرفصل­های آموزشی درس طب دریا انجام گرفت.
روش‌ها: این مطالعه کیفی به روش تحلیل محتوای قراردادی بین سالهای ۱۴۰۱-۱۴۰۰ در تهران انجام گرفت. تعداد دوازده تفر از متخصصان و خبرگان که دارای تجربه در حوزه طب دریا بودند به روش نمونه­گیری هدفمند انتخاب شدند. مصاحبه­ های نیمه ساختارمند صورت گرفت و سپس به دقت و کلمه به کلمه نوشته و با استفاده از روش تحلیل محتوای گرانهایم و لاندمن تجزیه و تحلیل شدند.
یافته‌ها: شش طبقه اصلی و ۲۵ زیرطبقه از تجریه و تحلیل داده­ها استخراج شد. طبقات شامل آشنایی با دریا و طب دریا، بهداشت در دریا، بیماری­ها و آسیب­های جسمی در دریا، غواصی و پزشکی هایپربار، مراقبت­های اورژانسی در دریا و روانشناسی در دریا به عنوان سرفصل­های آموزشی اصلی درس طب دریا پیشنهاد می­گردند.
نتیجه‌گیری:  طب دریا یک رشته تخصصی و گسترده است که دانشجویان علوم پزشکی در دوره عمومی خود نیاز است که با موضوعات اصلی این درس که در این مطالعه به آنها اشاره شده است، آشنا شوند.


صفحه 1 از 1     

مجله طب دریا Journal of Marine Medicine
Persian site map - English site map - Created in 0.03 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 4714