:: دوره 2، شماره 2 - ( تابستان 1399 ) ::
جلد 2 شماره 2 صفحات 132-125 برگشت به فهرست نسخه ها
رابطه بین راهبردهای تنظیم هیجانی ناسازگارانه با افسردگی و اضطراب در دریانوردان
احسان اسکندری ، سید محمد حسینی فیاض ، محسن اسکندری*
مرکز تحقیقات طب دریا، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله، تهران، ایران ، psy.eskandari@gmail.com
چکیده:   (3400 مشاهده)
زمینه و هدف: سلامت روانی در مورد افراد شاغل در مراکز نظامی بویژه دریانوردان ارتباط نزدیکی با عملکرد شغلی دارد به طوری‌که مطالعات گذشته سطوح بالایی از افسردگی و اضطراب را در آنها نشان داده است. هدف این پژوهش تعیین راهبردهای شناختی تنظیم هیجانِ مناسب در جهت کاهش افسردگی و اضطراب، در دریانوردان ایرانی است.
روش‌ها: روش پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی است، که 150 نفر به عنوان نمونه به صورت در دسترس از جامعه آماری دریانوردان ایرانی در سال 1397 انتخاب شدند. از سه پرسشنامه تنظیم شناختی هیجان (CERQ)، افسردگی بک و اضطراب بک برای جمع‌آوری داده‌ها استفاده شد.
یافته‌ها: بین 4 متغیر سرزنش خود، سرزنش دیگران، نشخوارفکری و فاجعه‌سازی با متغیرهای وابسته یعنی افسردگی و اضطراب همبستگی معنادار آماری برقرار بود. همچنین رگرسیون چند متغیری نشان داد که مقدار ضریب همبستگی بین راهبردهای تنظیم هیجانی ناسازگارانه با افسردگی و اضطراب، به ترتیب 0/574 و 0/507 می‌باشد، بعبارتی همبستگی متوسط وجود دارد.
نتیجه‌گیری: می‌توان نتیجه گرفت که راهبردهای تنظیم هیجانی ناسازگارانه (سرزنش خود، سرزنش دیگران، نشخوارفکری و فاجعه‌سازی) افسردگی و اضطراب را در دریانوردان ایرانی پیش‌بینی می‌کنند.
واژه‌های کلیدی: راهبردهای تنظیم هیجانی ناسازگارانه، افسردگی، اضطراب، دریانوردان.
متن کامل [PDF 690 kb]   (1617 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: طب دریا
دریافت: 1399/1/7 | پذیرش: 1399/2/29 | انتشار: 1399/6/10



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 2، شماره 2 - ( تابستان 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها