:: دوره 3، شماره 2 - ( تابستان 1400 ) ::
جلد 3 شماره 2 صفحات 82-75 برگشت به فهرست نسخه ها
شناسایی روند تخریب نیکوتین توسط گیاهان دریایی با استفاده از الکترود اصلاح شده با نانوالیاف هیبریدی کیتوسان/نانولوله کربنی عاملدار
ابوالفضل میرانی ، لاله ملک نیا* ، امیر امیرآبادی
گروه مهندسی پزشکی، واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، maleknia.nrc@azad.ac.ir
چکیده:   (2030 مشاهده)
زمینه و هدف: پژوهش حاضر به منظور شناسایی نیکوتین (NIC) موجود در آب دریا با وجود ته سیگار، چند گیاه و جلبک دریایی با استفاده از الکترود اصلاح شده کربن شیشه‌ای (MGCE) به روش ولتامتری چرخه‌ای (CV) انجام شد.
 روش‌ها: الکترود با استفاده از تکنیک الکتروریسیِ نانولوله کربنی و کیتوسان سنتز شد و می‌تواند NIC ته سیگار شناور در آکواریوم آب شور را با حضور دو نوع گیاه دریایی و یک مدل جلبک کاشته شده در ماسه دریایی شناسایی نماید.
یافته‌ها: سیگنال اکسیداسیون در پتانسیل پایین‌تر و جریان‌ بالاتر در حضور ته سیگار به ترتیب برای سه گیاه Acetabularia، Caulerpa Mexicana و اسفنج جلبکی Codium SP نشان‌دهنده تجزیه NIC توسط این گیاهان هنگام فوتوسنتز و با گذشت زمان بود. این اعداد به ترتیب برای این گیاهان 0/82، 0/81 و 0/83 میلی ولت، با جریان های ­­­57/70 ، 56/56 و 51/49 میلی آمپر بدست آمد. تغییرات pH، ولتاژ و جریان الکتریکی در گذشت زمان و نرخ اسکن بررسی گردید و نتایج نشان داد که الکترود حاضر برای تشخیص موازی NIC برای 5 بار تکرار، 97/2% با انحراف معیار استاندارد 4/08  توانست پایداری خود را نسبت به چرخه اول حفظ نماید.
نتیجه‌گیری: بنابراین الکترود MGCE دارای تکرارپذیری و پایداری عالی است و می‌توان از این الکترود برای مسیریابی مناسب غواصی در محیط‌های دارای زباله خطرناک شهری بهره‌برداری نمود.
واژه‌های کلیدی: نیکوتین، نانوالیاف، کیتوسان، نانولوله کربنی چند دیواره عامل‌دار، گیاهان دریایی.
متن کامل [PDF 1190 kb]   (946 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: طب دریا
دریافت: 1400/2/6 | پذیرش: 1400/3/3 | انتشار: 1400/3/10



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 3، شماره 2 - ( تابستان 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها