:: دوره 2، شماره 3 - ( پاییز 1399 ) ::
جلد 2 شماره 3 صفحات 192-187 برگشت به فهرست نسخه ها
تعیین میزان مواجهه پرسنل زیردریایی با عوامل زیان آور موجود در زیردریایی حین عملیات
احمد خاکساری* ، کتایون باقری ، فیروزه اسلامی
کارشناس مسئول آزمایشگاه بهداشت حرفه ای، مرکز بهداشت استان اصفهان، اصفهان، ایران ، a.khaksari1016@gmail.com
چکیده:   (3249 مشاهده)
زمینه و هدف: یکی از مهمترین راهکارهای حفظ و صیانت نیروی کار شناسایی، ارزیابی و پیشگیری از تماس بیش از حد استاندارد با انواع عوامل زیان آور فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی است. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان مواجهه پرسنل زیردریایی با عوامل زیان آور موجود در زیردریایی حین عملیات انجام شد.
روش ها: ابتدا بازدیدی از درون زیر دریایی به عمل آمد و عناوین شغلی کارکنان مشخص گردید. در هر پست کاری تمام عواملی که زیان آور بودند توسط دستگاه های سنجش عوامل فیزیکی و شیمیایی که قبلا کالیبره شده بودند اندازه گیری گردید. با توجه به میزان شدت آلاینده و مدت زمان مواجهه شخص با آن عامل، دوز دریافتی کل در طی یک شیفت کاری مشخص و با میزان استاندارد مقایسه گردید.
نتایج: تراز معادل صوت برای پرسنل موتورخانه و باطری خانه زیردریایی، میزان شتاب موثر (rms)، ارتعاش وارد به دست بازو و تمام بدن پرسنل موتورخانه، میزان مواجهه با گازهای منتشره در موتورخانه در اثر موتور دیزل، اندازه گیری شد. میزان صدا بالاتر از حد مجاز و میزان ارتعاش دست بازو در صورت تماس مداوم در موتورخانه بالاتر بود ولی میزان غلظت گازها و بخارات کمتر از حد آستانه مجاز بود. در قسمت اتاق فرمان تمام عوامل مذکور کمتر از حد آستانه مجاز بود و پرسنل شاغل در این قسمت به خاطر فاصله مناسبی که تا موتور خانه دارند کمتر در معرض قرار دارند.
نتیجه گیری: با توجه به اینکه عمده ترین مشکل در داخل زیر دریایی سرو صدا و ارتعاش در قسمت موتورخانه است باید تدابیری اندیشیده شود که تا حد امکان سرو صدا در این قسمت کاهش یابد.
واژه‌های کلیدی: زیردریایی، عوامل فیزیکی، عوامل شیمیایی، تراز معادل صوت
متن کامل [PDF 594 kb]   (1202 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: طب دریا
دریافت: 1399/2/16 | پذیرش: 1399/8/10 | انتشار: 1399/8/10



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 2، شماره 3 - ( پاییز 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها