%0 Journal Article %A Taati, Mehdi %A Habibi Rezaei, Mehran %A Keihan, Amir Homayoun %T Omega-3 Fatty Acids: Anti-Inflammatory Effects to Ensure the Health %J Journal of Marine Medicine %V 2 %N 3 %U http://jmarmed.ir/article-1-101-fa.html %R 10.30491/2.3.135 %D 2020 %K Omega-3, Eicosapentaenoic acid, Docosahexaenoic acid, Anti-inflammatory, %X اسیدهای چرب امگا 3 به ویژه ایکوزاپنتانوئیک اسید (EPA) و دکوزاهگزانوئیک اسید (DHA) از اسیدهای چرب ضروری هستند که قابلیت بالای آن­ها برای پیشگیری از بسیاری بیماری­ها و نیز ایفای نقش در سلامتی انسان به اثبات رسیده است. امروزه شواهد همه‌گیرشناسی (اپیدمیولوژیک) تأثیرات این گروه از اسیدهای چرب را روی بیماری‌های استرس اکسیداتیو از جمله بیماری­های قلبی-عروقی، بسیاری از بیماری­های التهابی، انواع سرطان، کبدچرب، بیماری­های روانی و غیره به خوبی شناسانده و مطالعات گوناگونی با دیدگاه­های مختلف در این راستا صورت پذیرفته است. این تأثیرات با فرآیندهای زیستی متفاوتی از جمله تغییرات در ترکیب چربی غشای سلولی، تأثیر روی بیان ژن، متابولیسم سلولی، انتقال پیام سلولی، تولید متابولیت­ها و ... انجام می­گیرد. مصرف امگا 3 برای آحاد جامعه و به ویژه افرادی که در شرایط استرس (مانند سربازان و نیروهای نظامی) و یا افسردگی (مانند برخی از جانبازان) هستند بسیار ضروری بوده و یکی از چند مکمل دارویی می­باشد که مصرف آن توسط سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) توصیه شده است. هدف از مطالعه حاضر در ابتدا بررسی ساختار اسیدهای چرب امگا 3 و در ادامه مرور عملکرد این گروه از اسیدهای چرب بر بیماری‌های گوناگون (با تمرکز بیشتر بر اثرات ضدالتهابی آنها) و نیز تاثیر آنها بر سلامت نیروهای نظامی است. %> http://jmarmed.ir/article-1-101-fa.pdf %P 135-149 %& 135 %! %9 Review %L A-10-1-17 %+ Molecular Biology Research Center, Systems Biology and Poisonings Institute, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran. %G eng %@ 9 %[ 2020