زمینه و هدف: پژوهش حاضر به منظور شناسایی نیکوتین (NIC) موجود در آب دریا با وجود ته سیگار، چند گیاه و جلبک دریایی با استفاده از الکترود اصلاح شده کربن شیشهای (MGCE) به روش ولتامتری چرخهای (CV) انجام شد.
روشها: الکترود با استفاده از تکنیک الکتروریسیِ نانولوله کربنی و کیتوسان سنتز شد و میتواند NIC ته سیگار شناور در آکواریوم آب شور را با حضور دو نوع گیاه دریایی و یک مدل جلبک کاشته شده در ماسه دریایی شناسایی نماید.
یافتهها: سیگنال اکسیداسیون در پتانسیل پایینتر و جریان بالاتر در حضور ته سیگار به ترتیب برای سه گیاه Acetabularia، Caulerpa Mexicana و اسفنج جلبکی Codium SP نشاندهنده تجزیه NIC توسط این گیاهان هنگام فوتوسنتز و با گذشت زمان بود. این اعداد به ترتیب برای این گیاهان ۰/۸۲، ۰/۸۱ و ۰/۸۳ میلی ولت، با جریان های ۵۷/۷۰ ، ۵۶/۵۶ و ۵۱/۴۹ میلی آمپر بدست آمد. تغییرات pH، ولتاژ و جریان الکتریکی در گذشت زمان و نرخ اسکن بررسی گردید و نتایج نشان داد که الکترود حاضر برای تشخیص موازی NIC برای ۵ بار تکرار، ۹۷/۲% با انحراف معیار استاندارد ۴/۰۸ توانست پایداری خود را نسبت به چرخه اول حفظ نماید.
نتیجهگیری: بنابراین الکترود MGCE دارای تکرارپذیری و پایداری عالی است و میتوان از این الکترود برای مسیریابی مناسب غواصی در محیطهای دارای زباله خطرناک شهری بهرهبرداری نمود.