[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
ثبت نام ::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
نمایه های مجله طب دریا
* Index Medicus for the Eastern Mediterranean Region (IMEMR)
* Index Copernicus
* ResearchBible
* J-Gate
* I2OR
* ROAD
* CiteFactor
* Scientific Indexing Services
* SID
* Magiran
* Google Scholar

و دارای رتبه علمی پژوهشی
از کمیسیون نشریات وزارت بهداشت و درمان
* Index Medicus for the Eastern Mediterranean Region (IMEMR)
* Index Copernicus
* ResearchBible
* J-Gate
* I2OR
* ROAD
* CiteFactor
* Scientific Indexing Services
* SID
* Magiran
* Google Scholar

و دارای رتبه علمی پژوهشی
از کمیسیون نشریات وزارت بهداشت و درمان
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
تأییده نمایه علمی - پژوهشی
..
مگیران
Magiran | مگیران
..
علم‌نت
elmnet
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۲ نتیجه برای ویتامین D

سهراب سالی، منصور بابایی،
دوره ۱، شماره ۳ - ( ۸-۱۳۹۸ )
چکیده

زمینه و هدف: کلسیم و ویتامین D از مواد مغذی ضروری در سلامت جسمی و روانی نظامیان به حساب می آید. سربازان و نیروهای نظامی همواره در خطر شکستگی های استخوانی قرار دارند که موجب می شود توجه به میزان مصرف منابع کلسیم و ویتامین D همچون شیر و لبنیات در آنها دوچندان باشد. هدف مطالعه حاضر بررسی میزان مصرف شیر و لبنیات و وضعیت دریافت کلسیم و ویتامین D در نظامیان نیروی دریایی می باشد.
روش ها: این مطالعه بر روی ۸۹ نفر از نظامیان نیروی دریایی در شهر بندرعباس در سال ۱۳۹۷ انجام گرفت. بعد از ثبت اطلاعات دموگرافیک، بررسی فعالیت های حرکتی با پرسشنامه فعالیت فیزیکی و بررسی کلسیم و ویتامین D دریافتی با FFQ۱۶۸ ثبت شد. داده‌ها با استفاده از نرم افزار SPSS  نسخه ۲۰ تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها: تعداد ۸۹ نفر از مردان نظامی نیروی دریایی با میانگین سنی ۵/۱±۳۲/۶ سال حضور داشتند. میانگین ساعت خواب، ۷/۲ ساعت در روز بود. میانگین انرژی دریافتی روزانه ۲۹۷۳ کیلوکالری بدست آمد. میانگین مصرف گروه لبنیات ۱/۲ واحد در روز و شیوع کمبود دریافت کلسیم ۷۷/۵ ٪ گزارش شد. افراد مورد مطالعه به طور میانگین ۲۰/۲ ٪ کمبود دریافت ویتامین D داشته و ۷۹/۸ ٪ افراد متوسط دریافت ویتامین D نرمال یا بالاتر داشتند. همچنین در مورد کلسیم، به طور متوسط ۴۸/۳ ٪ کمتر از استاندارد و ۵۱/۷ ٪ میزان دریافت کلسیم نرمال و یا بالاترداشتند.
نتیجه گیری: تعداد زیادی از افراد نیروی دریایی مورد مطالعه دریافت لبنیات و کلسیم کمتر از میزان استاندارد داشتند ولی در مورد ویتامین D اکثر افراد دریافت استانداردی را نشان دادند. با این وجود برای قضاوت دقیق تر توصیه می شود سطح سرمی ویتامین D اندازه‌گیری شود.

ثریا شادمانفر، نوشین بیات، محمد رفیعی، ابوالفضل شکیبائی، احسان عرب زاده، زینب ابراهیم پور،
دوره ۳، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۴۰۰ )
چکیده

زمینه و هدف: آرتریت روماتوئید (Rheumatoid arthritis) یک بیماری سیستمیک و مزمن است. در این مطالعه ما به بررسی سطح سرمی ویتامین D، کلسیم و فسفر در این بیماری و ارتباط آن با علائم بالینی بر اساس فعالیت ۲۸ امتیازی بیمار (DAS۲۸)Disease Activity Score ۲۸ پرداختیم.
روش ها: این مطالعه بصورت مقطعی آینده نگر بر روی بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید مراجعه کننده به درمانگاه روماتولوژی یک بیمارستان نظامی در شهر تهران انجام گرفت. تشخیص بیماری بر اساس معیارهای انجمن روماتولوژی آمریکا، توسط روماتولوژیست انجام شد. پس از ورود بیماران، شدت بیماری آرتریت روماتوئید بر اساس معیارهای DAS۲۸ مورد ارزیابی قرار گرفت، این معیار بر اساس تعداد مفاصل دردناک، تعداد مفاصل متورم،
تست سرعت رسوب گلبول قرمز Erythrocyte Sedimentation Rate (ESR) و همچنین Visual Analogue Scale (VAS) می باشد. سطح سرمی ویتامین D، کلسیم و فسفر نیز در همه این بیماران سنجش شد.
یافته ها: در مجموع ۱۰۰ بیمار در این مطالعه حضور داشتند که ۲۲ بیمار مرد (۲۲%) و ۷۸ بیمار زن (۷۸%) بودند. میانگین سنی بیماران ۱۱±۵۳,۷ سال (کمترین ۲۶ و بیشترین ۷۶ سال) بود. میانگین نمره شدت بیماری در بین بیماران ۱.۲±۱۴.۴ (کمترین ۱.۴ و بیشترین ۶.۷) بود. ۱۲ درصد از بیماران بیماری غیرفعال، ۸ درصد بیماری بافعالیت کم، ۶۲ درصد بیماری با فعالیت متوسط و ۱۸ درصد بیماری با فعالیت شدید داشتند. تفاوت معنی داری بین شدت بیماری و سطح سرمی ویتامین D، کلسیم و فسفر دیده شد، بیمارانی که شدت فعالیت بیماری بالاتری داشتند میزان کلسیم و ویتامین D در آنها پایین تر بوده است در حالیکه آنها میزان فسفر بالاتری را داشتند (p<۰,۰۵).
نتیجه گیری: در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید فعال، سطح سرمی ویتامین D پایین بوده لذا پیشنهاد می شود مطالعاتی جهت تاثیر این ویتامین بر بهبود شدت بیماری در این بیماران انجام گیرد تا بتوان بطور قطع تصمیم گیری نهایی جهت افزایش این ویتامین به رژیم درمانی این بیماران انجام داد.


صفحه 1 از 1     

مجله طب دریا Journal of Marine Medicine
Persian site map - English site map - Created in 0.02 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 4714