[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
ثبت نام ::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
نمایه های مجله طب دریا
* Index Medicus for the Eastern Mediterranean Region (IMEMR)
* Index Copernicus
* ResearchBible
* J-Gate
* I2OR
* ROAD
* CiteFactor
* Scientific Indexing Services
* SID
* Magiran
* Google Scholar

و دارای رتبه علمی پژوهشی
از کمیسیون نشریات وزارت بهداشت و درمان
* Index Medicus for the Eastern Mediterranean Region (IMEMR)
* Index Copernicus
* ResearchBible
* J-Gate
* I2OR
* ROAD
* CiteFactor
* Scientific Indexing Services
* SID
* Magiran
* Google Scholar

و دارای رتبه علمی پژوهشی
از کمیسیون نشریات وزارت بهداشت و درمان
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
تأییده نمایه علمی - پژوهشی
..
مگیران
Magiran | مگیران
..
علم‌نت
elmnet
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۲ نتیجه برای نیروی نظامی

رحیم زارعی، کریم پرستویی، حامد رحیمی، منصور بابایی، حسین رستمی، یوسف ابراهیم پور،
دوره ۴، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۴۰۱ )
چکیده

نظامیان به دلیل زندگی فعال و پر تنش خود، نیازمند تغذیه‌ای ویژه هستند. مکمل‌های غذایی با هدف تکمیل رژیم غذایی، شامل ویتامین‌ها، مواد معدنی، گیاهان دارویی، اسیدهای آمینه، آنزیم‌ها، و درشت مغذی‌ها می‌شوند. تخلیه ذخایر گلیکوژن عضله و کبد منجر به کاهش تمرکز، خستگی و کاهش عملکرد فیزیکی و ذهنی فرد می گردد. فعالیت جسمانی متوسط تا شدید، یک تا سه ساعت در روز، به ۶ تا ۱۰ گرم کربوهیدرات به ازای هر کیلوگرم وزن بدن احتیاج دارد. نشان داده شده که مصرف چربی از جمله دوز بالای لینولئیک اسید کونژوگه (CLA) و امگا ۳ در تولید تستوسترون موثر است، موضوعی که با توجه به اثرات آنابولیک تستوسترون می‌تواند برای افراد فعال مانند نیروهای نظامی جایگاه مهمی داشته باشد. در افراد با فعالیت جسمانی شدید، به دریافت ۴/۱ تا ۲ گرم پروتئین به ازای هر کیلوگرم وزن بدن توصیه می‌شود، که این مقدار بالاتر از افراد عادی است. همچنین اسیدآمینه‌های شاخه‌دار (BCAA) در رقابت با تریپتوفان در عبور از سد خونی-مغزی باعث به تاخیر افتادن احساس خستگی می‌شود. مقادیر بیش از حد آنتی‌اکسیدان‌ها به صورت مکمل در افراد با فعالیت فیزیکی بالا، تطابق با فعالیت جسمانی را مختل کرده و توصیه نمی‌‌شوند. ویتامین دی، آهن و روی از جمله موادی هستند که در بسیاری از عملکردهای طبیعی بدن دخیل بوده، و به دلیل شرایط ویژه نیروهای نظامی احتمال کمبود این مواد غذایی در این افراد وجود دارد. این کمبود می‌تواند عمکرد فیزیکی و جسمانی و حتی سلامتی فرد را به خطر اندازد. از این رو باید به دریافت کافی آنها در رژیم غذایی دقت ویژه‌ای شود. کافئین، نیترات و کراتین از جمله موادی هستند که در به تاخیر انداختن احساس خستگی موثر بوده و مورد توجه افراد با فعالیت فیزیکی بالا قرار گرفته‌اند. این مواد غذایی می‌توانند به افراد نظامی در حین عملیات کمک کرده و موجب افزایش کارایی آنها شوند. به طور کلی دریافت کافی مواد غذایی در افراد نظامی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. به دلیل شرایط ویژه حین عملیات نظامی، امکان دریافت وعده‌های غذایی که بتواند تمامی مواد مغذی ضروری را تامین کنند وجود ندارد. از طرف دیگر به دلیل فعالیت‌های فیزیکی بالا، میزان متابولیسم و همچنین هدررفت مواد مغذی در این افراد بیشتر از افراد عادی بوده که میزان نیاز را افزایش می‌دهد. لذا برای اینکه نیروهای نظامی بتوانند حداکثر کارایی خود را داشته باشند و همچنین پیشگیری از مصدومیت و بیماری که می‌تواند هزینه و تبعات زیادی برای یک کشور داشته باشد، استفاده از مکمل‌های غذایی جهت بهبود وضعیت تغذیه این افراد می‌تواند مورد توجه است.

طوبی کریمی، فاطمه رحمتی، مریم یعقوبی، محمد رضا جعفری،
دوره ۶، شماره ۲ - ( ۶-۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف: نگرش و انتظار از ازدواج و فرزندآوری می‌تواند نقش تعیین کننده در میزان موفقیت و شکست ازدواج داشته باشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی آگاهی، نگرش و انتظار از ازدواج در پرسنل مجرد نیروی دریایی یکی از مناطق نظامی کشور و رابطه همبستگی عوامل دموگرافیک با این عوامل است.
روش‌ها: این مطالعه توصیفی تحلیلی با تعداد ۱۰۰ نفر از پرسنل مجرد نیروی دریایی یکی از مناطق نظامی کشور و با استفاده از نمونهگیری در دسترس  انجام گردید. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه آگاهی، نگرش و انتظار از ازدواج ۳۱ سوالی با طیف لیکرت ۴ گزینه‌ای که روایی و پایایی آن تائید شده بود (آلفای کرونباخ کل سوالات=۸۲%) استفاده گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS ۱۶ و با استفاده از آزمونهای آمار توصیفی، تی تست وآزمون همبستگی پیرسون و اتا، تجزیه و تحلیل شدند.
یافته‌ها: میانگین سنی افراد شرکت کننده ۰۷/۲±۵/۲۷ سال بود. از نظر جنسیت ۷۴ % مرد و ۲۶ % زن بودند. سن مناسب ازدواج از نظر واحدهای مورد مطالعه به طور میانگین ۱۵/۳±۱۲/۲۶ عنوان شده است. میانگین سن مناسب برای بچه دار شدن از نظر واحدهای مورد مطالعه به طور میانگین ۸۲/۳±۸۶/۲۸ عنوان شده است. میانگین نمره آگاهی واحدهای مورد مطالعه ۷/۴±۶۵/۳۷ و نمره نگرش ۹/۲±۲۵/۱۸ بود که درسطح متوسط قرار دارد. همچنین میانگین نمره انتظار منفی از ازدواج ۸/۳±۵۸/۳۱ بود که در سطح متوسط بود. تفاوت نمره آگاهی مردان به طورمعناداری بیشتر از زنان بود (۰۱/۰P<) نمره انتظار از ازدواج مردان به طور معناداری بیشتر از زنان بود (۰۴/۰=P).
نتیجه‌گیری: یافته های پژوهش نشان داد شرکت کنندگان به تشکیل خانواده و معیارهای ازدواج توجه دارند و نگرش مثبتی نسبت به ازدواج دارند. اما وجود برخی موانع باعث تاخیر در ازدواج این جوانان گردیده است. لذا می بایست تحقیقات دیگری در خصوص تسهیل‌کننده‌ها و موانع امر ازدواج در جامعه یاد شده صورت بگیرد تا با تلاش هماهنگ مسئولین و خانواده ها گام های موثری جهت ارزش های والای خانواده و تسهیل امر ازدواج برداشته شود.



صفحه 1 از 1     

مجله طب دریا Journal of Marine Medicine
Persian site map - English site map - Created in 0.02 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 4714