[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
ثبت نام ::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
نمایه های مجله طب دریا
* Index Medicus for the Eastern Mediterranean Region (IMEMR)
* Index Copernicus
* ResearchBible
* J-Gate
* I2OR
* ROAD
* CiteFactor
* Scientific Indexing Services
* SID
* Magiran
* Google Scholar

و دارای رتبه علمی پژوهشی
از کمیسیون نشریات وزارت بهداشت و درمان
* Index Medicus for the Eastern Mediterranean Region (IMEMR)
* Index Copernicus
* ResearchBible
* J-Gate
* I2OR
* ROAD
* CiteFactor
* Scientific Indexing Services
* SID
* Magiran
* Google Scholar

و دارای رتبه علمی پژوهشی
از کمیسیون نشریات وزارت بهداشت و درمان
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
تأییده نمایه علمی - پژوهشی
..
مگیران
Magiran | مگیران
..
علم‌نت
elmnet
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۲ نتیجه برای ملوانان

احمد ستوده، سید سعید مظلومی محمود آباد، مجتبی فتاحی اردکانی، مرادعلی زارعی پور، حسین ابراهیمی،
دوره ۲، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۹۹ )
چکیده

زمینه و هدف: روند ابتلا به سرطان پوست در پرسنل در محیط کاری روباز از جمله ملوانان به دلیل قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش خورشید به شکل نگران‌کننده‌ای در حال افزایش است. هدف از این مطالعه تعیین آگاهی و رفتارهای پیشگیری از سرطان پوست در ملوانان جنوب ایران بود.
روش‌ها: این مطالعه مقطعی در سال ۱۳۹۸ بر روی ۳۳۰ نفر از ملوانان بندر دیر در جنوب ایران که به روش نمونه‌گیری تصادفی ساده انتخاب شده بودند، انجام شد. از پرسشنامه محقق ساخته در دو بخش شامل اطلاعات جمعیت شناختی و آگاهی و رفتارهای پیشگیری‌کننده نسبت به سرطان پوست استفاده گردید. اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS-۲۰ تجزیه و تحلیل شد.
یافته‌ها: میانگین سنی ۳۳۰ ملوان؛ ۱۰/۴±۳۷/۹سال بود. آگاهی ملوانان در این پژوهش متوسط بود. اکثریت ملوانان (۷۴ %) ابراز داشتند تغییر ساعت کاری روش مناسبی برای کاهش مواجهه با نور خورشید و آفتاب سوختگی است. در خصوص اقدامات محافظتی ضدآفتاب، تقریبا اکثریت ملوانان (۶۶ %) گزارش کردند که هرگز و به ندرت از کرم ضدآفتاب استفاده نکرده بودند. در خصوص غربالگری سرطان پوست، اکثریت ملوانان (۷۲ %) هرگز غربالگری پوست توسط پزشک انجام نداده بودند.
نتیجه‌گیری: علی‌رغم شواهد فراوان در مورد خطر بروز سرطان پوست در پرسنل در محیط کاری روباز از جمله ملوانان، این گروه هنوز از موضوع آگاهی کافی ندارند. برای کاهش بروز بیماری و خطرات بالقوه آن، تدوین برنامههای آموزشی پایدار و اجرای اقدامات محافظتی برای ملوانان ضروری است.

مرادعلی زارعی پور، احمد ستوده، مجتبی فتاحی اردکانی، سحر زمانی اهری،
دوره ۳، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۰ )
چکیده

ملوانان از نظر دسترسی به امکانات پزشکی در مواقع بحرانی مثل همه گیری کووید- ۱۹، از جمله گروه‌های شغلی منحصر بفرد محسوب می‌شوند. بر روی عرشه شناورهای بزرگ یا کوچک امکان دارد ملوانان مدت زیادی را دور از خدمات پزشکی استاندارد سپری کنند. علاوه بر این محدودیت‌های شغلی، فضای بسته زندگی و دوری طولانی مدت از اعضای خانواده در طول سفرهای دریایی راه دور، پیشگیری و درمان بیماری‌هایی را که در محیط دریا برای ملوانان حادث می‌شود در مقایسه با افرادی که در خشکی هستند، با دشواری روبرو می سازد. بنابراین به واسطه ماهیت شغلی و مسافرت به کشورهای مختلف از طریق آبها، ملوانان در معرض خطرات بالقوه بیماری‌ها قرار می گیرند.
با توجه به در معرض خطر بودن ملوانان و اهمیت آموزش پیشگیری از بیماری‌ها در این گروه، آموزش از راه دور (Tele Education) یک فرصت مناسب برای ارتقای دانش ملوانان در حیطه بیماری‌های واگیردار مانند کووید-۱۹ و پیشگیری از آن است. ارائه این آموزش و مراقبت با استفاده از وسایل ارتباطی میسر است. آموزش از راه دور ملوانان می‌تواند در ۲ بُعدِ آموزش خود مراقبتی پیشگیری از کووید-۱۹، و آموزش خودمراقبتی اختصاصی پیشگیری از بیماری‌های شایع انجام شود. بدین ترتیب دانش و آگاهی ملوانان افزایش می‌یابد و در بینش و نگرش ایشان در زمینه پیشگیری بیماری‌های واگیردار موثر واقع می‌شود و همچنین عملکرد ایشان در این زمینه بهبود می‌یابد و سلامتی و تندرستی به دنبال دارد.


صفحه 1 از 1     

مجله طب دریا Journal of Marine Medicine
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 4714