زمینه و هدف: مأمورین نیروی انتظامی برای انجام موفقیتآمیز مأموریتهای محوله باید از آمادگی و توان رزمی بالایی برخوردار باشند. هدف از این تحقیق بررسی نقش مهارتهای شناختی در میزان موفقیت ورزشی کارکنان نظامی در رشته دفاع شخصی بود.
روشها: تحقیق حاضر از نوع توصیفی - همبستگی بود. جامعه آماری این تحقیق شامل تمامی ورزشکاران کارکنان نظامی در رشته دفاع شخصی استان تهران و البرز در سال ۱۴۰۲ بودند که تعداد آنها بیش از ۴۰۰۰ نفر برآورد شد. نمونه های مورد نیاز با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشهای انتخاب شدند و و پرسشنامه موفقیت ورزشی (sss)-فرم کوتاه و پرسشنامه محقق ساخته مهارتهای شناختی بین ۴۰۰ نفر از ورزشکاران کارکنان نظامی در رشته دفاع شخصی استان البرز و تهران پخش و جمعآوری گردید. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از روش ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون خطی و رگرسیون چندگانه استفاده شد.
یافته ها: نتایج جدول خلاصه مدل نشان داد که ضریب همبستگی (۸۲۹/۰) و ضریب تعیین (۶۵۵/۰) و همچنین ضریب تعیین اصلاحشده (۶۴۹/۰) محاسبه شده است، به نظر میرسد که مدل رگرسیونی مناسب است. متغیرهای پردازشهای بینایی (۵۵۸/۰=Beta)، سرعت پردازش (۱۷۳/۰=Beta) و پردازشهای شنوایی(۱۲۸/۰=Beta) و کارکردهای اجرائی(۱۲۵/۰=Beta) به ترتیب بهترین متغیر برای پیشگویی موفقیت ورزشی است (۰۰۰۵/۰P<).
نتیجهگیری: با توجه به نتایج تحقیق میتوان بیان کرد که برای افزایش موفقیت ورزشی در رشته دفاع شخصی باید بر بهبود پردازشهای بینایی، سرعت پردازش، پردازشهای شنوایی و کارکردهای اجرائی به ترتیب تأکید کرد.