۶ نتیجه برای زر
ابراهیم رحمانی مقدم، وحیده زرین، هادی کشی پور، مهدی راعی،
دوره ۲، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۹ )
چکیده
بیان دیدگاه
سعید زردار، دکتر بابک براتی،
دوره ۲، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۹ )
چکیده
تامین آب و غذای سالم در نیروهای مسلح علاوه بر این که در سلامت جسم و روان نیروها تاثیر مستقیم دارد، یکی از دغدغههای فرماندهان و مدیران تلقی میشود. نقل و انتقال و جابجایی نیرو و حضور در ماموریتها و عملیاتهای مختلف به ویژه در نیروی دریایی اهمیت مدیریت آب و غذا را دو چندان مینماید.
امروزه فناوری نانو با کاربردهای مختلف در عرصه مدیریت منابع آب و غذا نیز به کمک صنعت دفاعی آمده است. اگرچه از این فناوری در عرصههای دیگر در نیروی دریایی نظیر نانو الیاف استفاده شده در لباس های آنتی باکتریال غواصی، لباسهای خود تمیز شونده، مقاوم در برابر آتش سوزی و همچنین در تجهیزات، بدنه قایقها به عنوان روکشهای سبک و مقاوم در برابر خوردگی و ... هم کاربردهای فراوانی دارد اما در این مقاله نگاهی به استفاده از این فناوری در تهیه آب و غذای سالم برای نیروها در شرایط بحرانی در دریا خواهیم داشت.
در گذشته نه چندان دور اهداف تصفیه گرهای آب آشامیدنی کاهش مواد معلق و زدودن عوامل زنده بیماری زا در آب بود که با روشهای متداول فیلتراسیون و گندزدایی قابل حصول بودند. لیکن با افزایش غلظت مواد ریز، ترکیبات نیتروژن دار، مواد آلی و معدنی و فلزات سنگین در منابع آب، روش های متعارف جوابگوی نیاز مصرفکنندهها نبوده و لازم است از فرآیندهای بهروزتر در تصفیهگرها استفاده شود.
عبدالصالح زر، فاطمه رضایی،
دوره ۳، شماره ۱ - ( بهار ۱۴۰۰ )
چکیده
زمینه و هدف: یکی از راههای مؤثر در کاهش پیامدهای منفی سلامت روان در سربازان، شناسایی سازههای مثبت روانشناختی و معنوی و تعیین نقش آنهاست. هدف مطالعه حاضر تعیین اثربخشی فعالیت بدنی و ورزش بر ابعاد هوش معنوی سربازان است.
روشها: مطالعه حاضر از نوع توصیفی همبستگی است. تعداد ۲۰۰ سرباز به شیوه نمونه گیری در دسترس به عنوان نمونه آماری از میان سربازان یک پایگاه نظامی در شهر شیراز در پاییز ۱۳۹۵ انتخاب شدند. بر اساس میزان فعالیت ورزشی در هفته به دو گروه فعال و غیرفعال تقسیمبندی شده و پرسشنامه هوش معنوی را تکمیل کردند. برای تحلیل داده ها از نرم افزار ۱۶ SPSS استفاده شد.
یافتهها: در خرده مقیاس های تفکر وجودی انتقادی (۰/۰۱۶p=)، تولید معنای شخصی (۰/۰۴۵p=)، اگاهی متعالی (۰/۰۲۲p=)، بسط حالت هوشیاری (۰/۰۰۱p=)، و نمره کلی هوش معنوی (۰/۰۰۱p=) تفاوت معنی داری بین دو گروه فعال و غیرفعال بر اساس میزان فعالیت ورزشی در هفته ثبت شد. به طوری که گروه سربازان فعال نسبت به گروه سربازان غیرفعال وضعیت بهتری داشتند.
نتیجهگیری: بر اساس نتایج حاضر میتوان گفت که فعالیت بدنی و ورزش با هوش معنوی سربازان رابطه دارد. لذا سربازان میتوانند به منظور ارتقای هوش معنوی خود، فعالیت های بدنی و ورزشی منظم را در برنامه هفتگی قرار دهند.
انوش آذرفر، عباسعلی زراعتی، درسا زراعتی، تینا زراعتی،
دوره ۳، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۰ )
چکیده
آسیب حاد کلیوی به دنبال غرقشدگی، به عنوان یک عارضه نسبتاً شایع رخ میدهد و میتواند صدمه جبرانناپذیری را به کلیهها وارد نماید. این آسیبها معمولاً در مراحل اولیه غرقشدگی رخ میدهند، خودمحدود شونده هستند و اکثر بیماران نیازی به دیالیز نخواهند داشت. تعداد مطالعات انجام شده در این زمینه بسیار محدود است و در نتیجه، اطلاعات جامعی جهت بررسی شیوع و مکانیسم این عارضه در دسترس نیست. هرچند برخی منابع بر این باورند که نکروز حاد توبولی در جریان شوک، هیپوکسی و میوگلوبینوری به دنبال غرقشدگی میتواند علت اصلی آسیب حاد کلیوی باشد. در مطالعهای گذشتهنگر، ۳۰ بیمار دچار غرقشدگی در سال ۱۹۹۹ بررسی شدند، حدود ۵۰ درصد بیماران دچار آسیب حاد کلیه شده بودند که علت آسیب، طیف گوناگونی از جمله شوک، هیپوکسی، رابدومیولیز و آسیب چند عضوی را شامل میشد. در سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۷ نیز در یک کوهورت گذشتهنگر، از بین ۹۵ بیمار که با تشخیص غرقشدگی به بیمارستان منتقل شده بودند، ۴۲ نفر (۳/۴۳ %) دچار آسیب حاد کلیه شده بودند که در ۱۷ نفر از بیماران (۱۸%) آسیب مرحله ۲ و ۳ رخ داده بود و یک بیمار نیز تحت دیالیز قرار گرفته بود.
نتایج مطالعات بیانگر شیوع قابل توجه آسیب حاد کلیه در افرادی است که از مرگ به علت غرقشدگی، جان سالم به در بردهاند. بررسی سریال سطح کراتینین و آموزش علائم خطر به بیمار پس از ترخیص حتی در بیماران بی علامت توصیه میگردد.
فرحناز خواجه نصیری، ویدا زراوشانی،
دوره ۳، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۰ )
چکیده
سرمقاله
ویدا زراوشانی، فرحناز خواجه نصیری،
دوره ۳، شماره ۳ - ( پاییز ۱۴۰۰ )
چکیده
سرمقاله