[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
ثبت نام ::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
نمایه های مجله طب دریا
* Index Medicus for the Eastern Mediterranean Region (IMEMR)
* Index Copernicus
* ResearchBible
* J-Gate
* I2OR
* ROAD
* CiteFactor
* Scientific Indexing Services
* SID
* Magiran
* Google Scholar

و دارای رتبه علمی پژوهشی
از کمیسیون نشریات وزارت بهداشت و درمان
* Index Medicus for the Eastern Mediterranean Region (IMEMR)
* Index Copernicus
* ResearchBible
* J-Gate
* I2OR
* ROAD
* CiteFactor
* Scientific Indexing Services
* SID
* Magiran
* Google Scholar

و دارای رتبه علمی پژوهشی
از کمیسیون نشریات وزارت بهداشت و درمان
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
تأییده نمایه علمی - پژوهشی
..
مگیران
Magiran | مگیران
..
علم‌نت
elmnet
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۱ نتیجه برای جهانداری

هاله شاهد حق قدم، علی فتحی آشتیانی، امیر محسن راه نجات، محسن احمدی طهور سلطانی، ارسیا تقوا، محمدرضا ابراهیمی، وحید دنیوی، پیمان جهانداری،
دوره ۲، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۹ )
چکیده

زمینه و هدف: با توجه اثرات روان­شناختی گسترده پنومونی کووید-۱۹ مانند استرس، اضطراب، افسردگی، اختلال استرس پس از سانحه بر مردم به ویژه کادر درمان، مبتلایان به این بیماری و خانواده­های آنان و افراد قرنطینه، مطالعه حاضر با هدف بررسی، شناخت و ارائه مداخلات روان­شناختی اثربخش مبتنی بر شواهد علمی انجام شد.
روش­ها: این مطالعه مروری روایتی به بررسی مطالعات انجام شده در زمینه پیامدها و ارائه مداخلات ‌روان­شناختی در زمان پنومونی ویروس کرونا از تاریخ ۱ ژانویه تا ۱۱ می ۲۰۲۰ با استفاده از کلیدواژگان ویروس کرونا، پنومونی، مداخلات روان­شناختی در بحران­ها، سلامت روان، کووید-۱۹، پاندمیک و با جستجو در سایت­های معتبر پابمد، ساینس دایرکت، اسکوپوس، گوگل اسکالر، پروکوئست و همچنین پایگاه‌های داخلی همچون پایگاه جهاد دانشگاهی، ایرانمدکس و مگیران پرداخت. علاوه بر این، مقالاتی که به طور آنلاین توسط کمیسیون بهداشت ملی چین، مرکز ملی پیشگیری و کنترل بیماری‌ها و سازمان جهانی بهداشت منتشر شده بود، نیز مورد بررسی قرار گرفتند.
یافته­ها: در مجموع، از تعداد ۱۰۲ مقاله به دست آمده، تعداد ۷۵ مقاله مورد مرور نهایی قرار گرفت. نتایج نشان داد که در زمان پاندمی کووید-۱۹ اثرات روان­شناختی منفی از جمله اختلال استرس پس از سانحه، افسردگی، اضطراب، استرس، اختلالات خواب و عصبانیت در کادر درمان و دیگر افراد درگیر با کووید-۱۹ به طور معناداری افزایش یافته بود. عوامل استرس­زا شامل اضطراب سلامتی، نظریه‌های توطئه، طولانی شدن زمان قرنطینه، ترس از سرایت بیماری، ناامیدی، خستگی، لوازم محافظتی کم، اطلاعات ناکافی، ضرر مالی، شایعات، باورهای منفی درباره واکسیناسیون و انگ هستند. به علاوه یافته‌ها نشان داد که در زمان شیوع کرونا، رویکرد درمانی شناختی- رفتاری به صورت آنلاین موثر می‌باشد.
نتیجه­گیری: بر طبق مرور مطالعات انجام شده، مشخص شد که به طورکلی در زمان پاندمی کووید-۱۹ شاهد کاهش سلامت روان افراد به خصوص کارکنان درمانی درگیر با این بیماری هستیم و لازم است مداخلات روان­شناختی سریع، مداوم و به موقع به خصوص خدمات تلفنی و آنلاین صورت گیرد و فواید خدمات روان­شناختی آنلاین در طی زمان شیوع، به مراتب بیشتر از خدمات روان­شناختی حضوری و چهره به چهره است.


صفحه 1 از 1     

مجله طب دریا Journal of Marine Medicine
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 4714