:: دوره 2، شماره 2 - ( تابستان 1399 ) ::
جلد 2 شماره 2 صفحات 91-81 برگشت به فهرست نسخه ها
عفونت‌های قارچی سطحی و جلدی در محیط‌های مرطوب و راهکارهای پیشگیری از آنها- مطالعه مروری
محمدرضا شکوه امیری ، رضا کچوئی*
مرکز تحقیقات بیولوژی مولکولی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه ا...(عج)، تهران، ایران ، kachueiz@yahoo.com
چکیده:   (3205 مشاهده)
عفونت‌های قارچی بویژه انواع سطحی و جلدی (درماتوفیت‌ها) به دلیل احتمال انتقال از افراد مبتلا به سایرین به‌ویژه در جاهایی که افراد به صورت دسته‌جمعی زندگی می‌کنند از نظر بهداشت فردی و عمومی حائز اهمیت فراوان می‌باشند. عدم اطلاع افراد در مورد نحوه پیشگیری از انتقال این بیماری‌ها می‌تواند باعث انتقال آنها به تعداد زیادی از افراد شده و بار مالی زیادی به همراه داشته باشد و حتی باعث کاهش چشمگیر کارایی افراد شود. بنابراین آگاه‌سازی اقشار مختلف جامعه در مورد شیوع عفونت قارچی، راه‌ها و علائم ابتلا، راه‌های پیشگیری از انتقال به دیگران، اقدامات لازم در صورت ابتلا؛ می‌تواند نقش شایان توجهی در ارتقای سلامت و بهداشت فردی و عمومی ایفا کند.
عفونت‌های درماتوفیتی از جمله مشکلات مهم بهداشتی در جهان بوده و میلیون‌ها نفر را در سراسر جهان دچار می‌سازند، تخمین زده می‌شود 20-10 درصد افراد در طول عمر خود دچار این عفونت‌ها می‌شوند. توزیع این عفونت‌ها در کشورهای مختلف دنیا متفاوت بوده و شیوع آنها در کشورهای درحال توسعه بیشتر از کشورهای صنعتی است. تاکنون بیش از 40 گونه درماتوفیت در قالب سه جنس طبقه‌بندی شده است. این گونه‌ها شامل میکروسپوروم (Microsporum) و ترایکوفیتون (Trichophyton) و اپیدرموفیتون (Epidermophyton) می‌باشند.
عفونت ایجادشده توسط درماتوفیتها (Dermatophytosis) اشکال بالینی متعددی دارد که بر اساس محل درگیرشده با عامل عفونت طبقه‌بندی و تحت عنوان کچلی دست و پا، کچلی سر، کچلی کشاله ران، کچلی ناخن و کچلی بدن نامیده می‌شوند. علاوه بر درماتوفیت‌ها سایر قارچ‌های رشته‌ای نیز می‌توانند عفونت‌های جلدی را باعث شوند. همچنین مخمرهایی همچون کاندیدا نیز قادر به درگیری جلدی می‌باشند.
این بیماری‌ها همواره باعث ایجاد مشکلاتی از جمله درد، ناراحتی، ناتوانی، صرف وقت و هزینه های بالای درمان می‌شوند. برای مبارزه با درماتوفیتوز، شناخت درماتوفیت‌های منطقه‌ای و میزان گسترش آنها امری ضروری است و همچنین داشتن دستورالعمل‌های پیشگیری از عفونت قارچی و اجرای آنها می‌تواند در کاهش این بیماری‌ها موثر واقع شود.
واژه‌های کلیدی: عفونت قارچی، درماتوفیت‌ها، پیشگیری، محیط مرطوب.  
متن کامل [PDF 1085 kb]   (12817 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: طب دریا
دریافت: 1399/1/11 | پذیرش: 1399/3/19 | انتشار: 1399/6/10



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 2، شماره 2 - ( تابستان 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها