Index Medicus for the Eastern Mediterranean Region (IMEMR) Index Copernicus ResearchBible J-Gate I2OR ROAD CiteFactor Scientific Indexing Services SID Magiran Google Scholar رتبه علمی پژوهشی از کمیسیون نشریات وزارت بهداشت
گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم و فنآوریهای نوین، واحد علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، rhdoust@iautmu.ac.ir
چکیده: (1962 مشاهده)
زمینه و هدف: ریزجلبک اﺳﭙﻴﺮوﻟﻴﻨﺎ ﭘﻼﺗﻨﺴﻴﺲ حاوی آﻧﺘﻲاﻛﺴﻴﺪانهای ﻗﻮی اﺳﺖ و ﺧﻮاص ﺳﻼﻣﺖ ﺑﺨﺶ آن در ارﺗﺒﺎط ﺑﺎ رﻧﮕﺪاﻧﻪﻫﺎی آﻧﺘﻲاﻛﺴﻴﺪاﻧﻲ، ﻛﺎروﺗﻨﻮﺋﻴﺪﻫﺎ، ﻛﻠﺮوﻓﻴﻞ، رﻧﮕﺪاﻧﻪ آﺑﻲ ﻣﻨﺤﺼﺮ ﺑﻪ ﻓﺮد ﻓﻴﻜﻮﺳﻴﺎﻧﻴﻦ آن می باشد. در این مطالعه میزان فیکوسیانین، بتاکاروتن، کلروفیل a و b در ریزجلبک اﺳﭙﻴﺮوﻟﻴﻨﺎ ﭘﻼﺗﻨﺴﻴﺲ مورد ارزیابی قرار گرفت. روشها: در این مطالعه تجربی، سویه اسپیرولینا پلاتنسیس در محیط مایع زاروک کشت داده شد. سپس ریزجلبکها خشک شده و آسیاب گردید.مقدار بتاکاروتن در طول موج ۴۵۱ نانومتر و میزان کلروفیل در طول موج ۶۶۵ نانومتر قرائت گردید. اندازه گیری میزان فیکوسیانین در اسپیرولینا پلاتنسیس پس از قرائت در طول موجهای ۲۸۰ و ۶۲۰ نانومتر محاسبه شد. یافتهها: در ریزجلبک اسپیرولینا پلاتنسیس، مقدار کلروفیل aبرابرmg/g 0/8 و مقدار کلروفیل b برابر mg/g0/2 ثبت شد. مقدار فیکوسیانین محاسبه شده برابرmg/g 0/9 بود. میزان بتاکاروتن موجود در اسپیرولینا پلاتنسیس برابر g/100g 7/9 اندازهگیری شد. ترکیبات آنتیاکسیدانی شامل پروپیل گالات > 2/5 میلیگرم بر کیلوگرم، بوتیل هیدروکینون > 52/2 میلیگرم بر کیلوگرم، بوتیلات هیدروکسی آنیزول > 2/5 میلیگرم بر کیلوگرم، هیدروکسی تولوئن بوتیلات 208 میلیگرم بر کیلوگرم و مقدار کل آنتیاکسیدانها > 215/5 میلیگرم بر کیلوگرم ثبت شد. نتیجهگیری: طبق یافتههای مطالعه حاضر، ریزجلبک اسپیرولینا پلاتنسیس ظرفیت آنتیاکسیدانی بالایی دارد و میتواند از نظر تغذیه مفید باشد، که البته نیاز به مطالعات بیشتر دارد.
Roustaei R, Latifi A M, Hosseini Doust S R, Haghighat S. Investigating the Potential of Spirulina platensis Microalgae in the Production of Essential Antioxidants. J Mar Med 2023; 4 (4) :240-246 URL: http://jmarmed.ir/article-1-408-fa.html
روستائی رضا، لطیفی علی محمد، حسینی دوست سید رضا، حقیقت ستاره. بررسی پتانسیل ریزجلبک اسپیرولینا پلاتنسیس در تولید آنتیاکسیدانهای ضروری. مجله طب دریا. 1401; 4 (4) :240-246