گروه سلامت در بلایا و فوریتها، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران ، dowlati1025@yahoo.com
چکیده: (959 مشاهده)
زمینه و هدف: مسمومیت غذایی شایعترین و مهمترین شکل بروز بیماریهای منتقل شونده از غذا میباشد که در اثر مصرف غذای آلوده ایجاد میگردد. پژوهش حاضر با هدف تعیین آگاهی و نگرش و عملکرد دانشجویان دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار در زمینه مسمومیت غذایی انجام شد. روشها: مطالعه حاضر از نوع مقطعی-توصیفی بود که در سال 1400 انجام گرفت. جامعه پژوهش همه دانشجویان شاغل به تحصیل در دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار بودند. حجم نمونه 150 نفر محاسبه شد. ابزار جمعآوری دادهها پرسشنامه آگاهی، نگرش و عملکرد دانشجویان در زمینه مسمومیت غذایی بود که پایایی و روایی آن تایید گردید. یافتهها: میانگین و انحراف معیار نمره آگاهی و نگرش و عملکرد دانشجویان به ترتیب 3/09±20/33، 5/11±43/14 و 5/64±13/04 بود. میانگین نمره آگاهی در 61 درصد افراد در سطح خوب برآورد شد. میانگین نمره نگرش در 64 درصد دانشجویان در سطح متوسط بود و عملکرد در 58 درصد افراد ضعیف گزارش شد. بین آگاهی و سطح تحصیلات و عملکرد با سابقه مسمومیت در دانشجویان ارتباط آماری معنیداری مشاهده شد (0/05P<). نتیجهگیری: با وجود سطح بالای آگاهی و نگرش متوسط دانشجویان، عملکرد آنها در سطح ضعیفی قرار دارد. با توجه به شغل حساس دانشجویان نیروی دریایی در آینده که مدت طولانی را در کشتی سپری میکنند و دور از خانواده از غذایی جمعی استفاده مینمایند، برگزاری کارگاههای آموزشی با هدف ارتقا عملکرد ایشان در زمینه مسمویت غذایی پیشنهاد میگردد.