[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
ثبت نام ::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
نمایه های مجله طب دریا
Index Medicus for the Eastern Mediterranean Region (IMEMR)
Index Copernicus
ResearchBible
J-Gate
I2OR
ROAD
CiteFactor
Scientific Indexing Services
SID
Magiran
Google Scholar
رتبه علمی پژوهشی از کمیسیون نشریات وزارت بهداشت
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 3، شماره 3 - ( پاییز 1400 ) ::
جلد 3 شماره 3 صفحات 161-153 برگشت به فهرست نسخه ها
سنجش خواص آنتی‌اکسیدانی عصاره جلبک Sargassum glaucescens و بهینه‌سازی استخراج ترکیبات آنتی‌اکسیدانی آن با شبکه عصبی مصنوعی
افره نصرتی ، علی طاهری* ، چکاوک خواجه امیری
دانشیار گروه شیلات، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، ایران ، taherienator@gmail.com
چکیده:   (1519 مشاهده)
زمینه و هدف: جلبک­ های دریایی منابع مناسبی از مواد فعال زیستی هستند. در مطالعه حاضر بهینه‌سازی عوامل موثر (زمان، دما و غلظت حلال) بر استخراج ترکیبات آنتی‌اکسیدانی عصاره جلبک قهوه‌ای سارگاسوم گلاسسنس سواحل چابهار با شبکه عصبی مصنوعی انجام شد.
روش‌ها: عصاره جلبک سارگاسوم با متانول در سه زمان (1، 3 و 5 ساعت)، سه دما (24، 47 و 70 درجه سانتی گراد) و سه غلظت (60، 80 و 100 درصد) استخراج شد. روش مهار رادیکال آزاد برای سنجش خواص آنتی‌اکسیدانی آن استفاده گردید. میزان ترکیبات فنلی کل طبق روش استاندارد سنجش شد. از شبکه‌های عصبی مصنوعی (پرسپترون چند لایه با تابع فعالیت تانژانت هایپربولیک) با 1 لایه پنهان و 5 نورون برای بهینه‌سازی استخراج ترکیبات آنتی‌اکسیدانی عصاره جلبک سارگاسوم استفاده گردید.   
یافته‌ها: میزان ترکیبات فنلی کل در عصاره جلبک سارگاسوم 0/56±3/2 بر حسب میلی‌گرم اسید گالیک بر گرم عصاره بود. شبکه عصبی مصنوعی خواص آنتی‌اکسیدانی جلبک سارگاسوم را با ضریب تعیین 0/9439=R2 و خطای جذر میانگین مربعات را 1/465654 پیش‌بینی کرد. همبستگی مثبت و معنی­داری میان خواص آنتی‌اکسیدانی مشاهده‌ای و پیش‌بینی شده ثبت گردید. شرایط بهینه استخراج ترکیبات آنتی‌اکسیدانی بر اساس روش شبکه عصبی مصنوعی در غلظت 100 درصد، دمای 70 درجه سانتی‌گراد و زمان 5 ساعت بود.  
نتیجه‌گیری: طبق یافته‌های مطالعه حاضر شبکه عصبی مصنوعی توانایی پیش‌بینی شرایط بهینه استخراج عصاره جلبک سارگاسوم برای تعیین خواص آنتی‌اکسیدانی را با استفاده از پرسپترون چند لایه با تانژانت هایپربولیک دارا می‌باشد. میزان زیاد ترکیبات فنلی کل در عصاره جلبک سارگاسوم ممکن است دلیل خواص آنتی‌اکسیدانی آن باشد.  
واژه‌های کلیدی: جلبک دریایی، سارگاسوم گلاسسنس، آنتی‌اکسیدان، شبکه عصبی مصنوعی، چابهار.
متن کامل [PDF 920 kb]   (463 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: طب دریا
دریافت: 1400/2/25 | پذیرش: 1400/4/11 | انتشار: 1400/5/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nosrati A, Taheri A, Khajehamiri C. Evaluation of Antioxidant Properties of Brown Algae (Sargassum Glaucescens) Extract and Optimization of Extraction of Its Antioxidant Compounds with Artificial Neural Network. J Mar Med 2021; 3 (3) :153-161
URL: http://jmarmed.ir/article-1-221-fa.html

نصرتی افره، طاهری علی، خواجه امیری چکاوک. سنجش خواص آنتی‌اکسیدانی عصاره جلبک Sargassum glaucescens و بهینه‌سازی استخراج ترکیبات آنتی‌اکسیدانی آن با شبکه عصبی مصنوعی. مجله طب دریا. 1400; 3 (3) :153-161

URL: http://jmarmed.ir/article-1-221-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 3، شماره 3 - ( پاییز 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله طب دریا Journal of Marine Medicine
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645