[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
ثبت نام ::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
نمایه های مجله طب دریا
Index Medicus for the Eastern Mediterranean Region (IMEMR)
Index Copernicus
ResearchBible
J-Gate
I2OR
ROAD
CiteFactor
Scientific Indexing Services
SID
Magiran
Google Scholar
رتبه علمی پژوهشی از کمیسیون نشریات وزارت بهداشت
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 3، شماره 2 - ( تابستان 1400 ) ::
جلد 3 شماره 2 صفحات 115-107 برگشت به فهرست نسخه ها
خواص آنتی‌اکسیدانی عصاره‌های آلی جلبک Rhizoclonium riparium دریای عمان
معصومه گهرام زئی ، علی طاهری*
دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، ایران ، taherienator@gmail.com
چکیده:   (1779 مشاهده)
زمینه و هدف: جلبک‌های دریایی یکی از غنی‌ترین منابع آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی به شمار می‌روند. در این مطالعه خاصیت آنتی‌اکسیدانی عصاره‌های آلی گونه جلبک Rhizoclonium riparium دریای عمان بررسی شد.
روش‌ها: بعد از جمع‌آوری جلبک Rhizoclonium riparium از دریای عمان اقدام به شستشو با آب دریا و سپس آب شیرین گردید. برای تهیه عصاره با حلال‌های متانول، کلروفرم، هگزان و دی کلرومتان به نسبت ۱:۴ نمونه‌ها خشکانیده و سپس آسیاب شد. بررسی خواص آنتی‌اکسیدانی عصاره‌ها با استفاده از سه روش حذف رادیکال آزاد DPPH (2،2 دی فنیل-1-پیکریل هیدرازیل)، فعالیت کلاته کردن یون فلزی و قدرت کاهشی انجام شد.
یافته‌ها: عصاره کلروفرمی جلبک R. riparium با مهار رادیکال آزاد (8/63±94/4%)، فعالیت کلاته­کنندگی (8/01±30/0 %) و قدرت کاهندگی (0/7) در غلظت یک میلی­گرم در میلی‌لیتر دارای بیشترین خاصیت آنتی‌اکسیدانی بود. کمترین میزان IC50 در عصاره کلروفرمی گزارش شد.
نتیجه‌گیری: از میان عصاره‌ها و غلظت‌های مورداستفاده، عصاره کلروفرمی جلبک R. riparium  در غلظت یک میلی‌گرم در میلی‌لیتر، بیشترین فعالیت آنتی‌اکسیدانی را دارا بود و این عصاره برای مطالعات درون تنی (in vivo) و شناسایی ترکیبات فعال آنتی‌اکسیدانی پیشنهاد می­ گردد.
واژه‌های کلیدی: جلبک، آنتی‌اکسیدان، قدرت کاهشی، فعالیت کلاته‌کنندگی، حذف رادیکال آزاد DPPH.
متن کامل [PDF 946 kb]   (968 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: طب دریا
دریافت: 1400/2/2 | پذیرش: 1400/2/29 | انتشار: 1400/3/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Gahramzai M, Taheri A. Antioxidant Properties of Organic Extracts of Seaweed Rhizoclonium Riparium from Oman Sea. J Mar Med 2021; 3 (2) :107-115
URL: http://jmarmed.ir/article-1-186-fa.html

گهرام زئی معصومه، طاهری علی. خواص آنتی‌اکسیدانی عصاره‌های آلی جلبک Rhizoclonium riparium دریای عمان. مجله طب دریا. 1400; 3 (2) :107-115

URL: http://jmarmed.ir/article-1-186-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 3، شماره 2 - ( تابستان 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله طب دریا Journal of Marine Medicine
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645