[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: دوره 2، شماره 4 - ( زمستان 1399 ) ::
جلد 2 شماره 4 صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
مدیریت آب و غذا در بحرانها و نبردهای نامتعارف با استفاده از فناوری نانو
سعید زردار*، بابک براتی
مرکز تحقیقات زیست شناسی، دانشکده و پژوهشکده علوم پایه، دانشگاه جامع امام حسین(ع)، تهران، ایران ، szsaeid@yahoo.com
چکیده:   (216 مشاهده)
تامین آب و غذای سالم در نیروهای مسلح علاوه بر این که در سلامت روح و روان نیروها تاثیر مستقیم دارد، یکی از دغدغه‌های فرماندهان و مدیران می‌باشد. نقل و انتقال و جابجایی نیرو و حضور در ماموریتها و عملیاتهای مختلف به ویژه در نیروی دریایی اهمیت مدیریت آب و غذا را دو چندان می‌نماید.
امروزه فناوری نانو با کاربردهای مختلف در عرصه مدیریت منابع آب و غذا نیز به کمک صنعت دفاعی آمده است. اگرچه از این فناوری در عرصه های دیگر در نیروی دریایی نظیر نانو الیاف استفاده شده در لباس های آنتی باکتریال غواصی، لباسهای خود تمیز شونده، مقاوم در برابر آتش سوزی و همچنین در تجهیزات، بدنه قایق‌ها به عنوان روکش‌های سبک و مقاوم در برابر خوردگی و .... هم کاربردهای فراوانی دارد اما در این مقاله نیم نگاهی به استفاده از این فناوری در تهیه آب و غذای سالم برای نیروها در شرایط بحرانی در دریا خواهیم داشت.
در گذشته نه چندان دور اهداف تصفیه گرهای آب آشامیدنی کاهش مواد معلق و زدودن عوامل زنده بیماری زا در آب بود که با روشهای متداول فیلتراسیون و گندزدایی قابل حصول بوده اند. لیکن با افزایش غلظت مواد ریزدانه، ترکیبات ازته، مواد آلی و معدنی و فلزات سنگین به منابع آب روش های متعارف جوابگوی نیازمصرف کننده‌ها نبوده و لازم است از فرآیندهای نسبتاً جدید در تصفیه گرها استفاده شود. مواد غذایی از اهمیت خاصی در سلامت بدن برخوردارند. برای حفظ سلامتی لازم است تا یک‌سری از مواد روزانه به بدن برسند. اختراعات فناوری نانو در محصولات غذایی منجر به ورود محصولات جدید و بدیعی به بازار شده است. در طی چند سال اخیر فناوری نانو به عنوان جزء مهمی از صنعت غذا تبدیل شده است.
واژه‌های کلیدی: نانوفیلتر، نانو غذا، نانو لوله
     
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: طب دریا
دریافت: 1399/11/4 | پذیرش: 1399/11/10 | انتشار: 1399/11/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zardar S, Barati B. Water and Food Management using Nanotechnology in Crises and Unconventional Battles. J Mar Med. 2021; 2 (4)
URL: http://jmarmed.ir/article-1-121-fa.html

زردار سعید، براتی بابک. مدیریت آب و غذا در بحرانها و نبردهای نامتعارف با استفاده از فناوری نانو. مجله طب دریا. 1399; 2 (4)

URL: http://jmarmed.ir/article-1-121-fa.html



دوره 2، شماره 4 - ( زمستان 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله طب دریا Journal of Marine Medicine
Persian site map - English site map - Created in 0.02 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 4269